В Либия е свален многоцелеви изтребител руско производство МиГ-29 на

...
В Либия е свален многоцелеви изтребител руско производство МиГ-29 на
Коментари Харесай

В Либия е свален МиГ-29 с руски пилот

В Либия е свален многоцелеви изтребител съветско произвеждане МиГ-29 на Либийската национална войска (ЛНА), ръководена от Халифа Хафтар. Рускоговорящият водач е съумял да се катапултира и е снимал видео от мястото на произшествието, написа вестник „ Московский комсомолец “.
„ Днес катапултирах: на 45 километра от летището. Разстилам парашута си, очаквам спасители. Само се ударих мощно на камъните. Все още не се виждат джиповете на врага. Ще отида в долината, парашут, ще оставя всичко на земята “, разяснява водачът на МиГ-29, съобщи организация Фокус.
 Нападнаха посолството на Либия в Минск Нападнаха посолството на Либия в Минск
Група от към 30 поддръжници на либийското Правителството на националното съглашение (ПНС) щурмува постройката на посолството на страна...
Катапултирането е осъществено на 700 метра височина. В края на видеото идва хеликоптер Ми-24 за представител на Либийската национална войска. Авторът на видеото не споделя кой тъкмо е свалил изтребителя.
И преди изтребители МиГ-29 са били заснемани в Либия – в покрайнините на град Сирт. Както означават локалните медии, самолетите са летели по демаркационната линия сред силите на Либийската национална войска на маршал Хафтар и силите на интернационално приетото държавно управление на Либия.
По-рано Пентагонът разгласи, че група военни самолети, в това число изтребители МиГ-29, са пристигнали в Либия от Русия. Съединените щати неведнъж са заявявали, че войските на Хафтар получават съветска поддръжка.В момента Либия е в положение на революция. В източната част на страната се намира Народното събрание и Либийската национална войска (ЛНА), водена от фелдмаршал Халифа Хафтар, до момента в който държавното управление и министър-председателят, подкрепени от Организация на обединените нации, са със седалище в Триполи, западната част на страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР