В Либерия се води разследване как и къде са изчезнали

...
В Либерия се води разследване как и къде са изчезнали
Коментари Харесай

В Либерия издирват 100 милиона изчезнали долари

В Либерия се води следствие по какъв начин и къде са изчезнали новоотпечатани банкноти на стойност към 100 млн. щатски $, предопределени за централната банка на страната.
„ Правителството няма да остави необърнат камък, с цел да откри кой е виновен за това деяние “, сподели министърът на информацията Лен Нагбе пред Агенция Франс Прес, представен от БГНЕС.
„ Потвърдено е от следствието, че става дума за 15 милиарда “ либерийски долари (97 млн. щатски долари), сподели той.
Разследването стартира през август, заяви правосъдното министерство, след „ информация за идването на контейнери и чанти с пари “ на пристанището и на интернационалното летище в столицата Монровия.
Правителството заяви, че първичните данни демонстрират, че парите са пристигнали сред ноември 2017 година и август тази година. В края на предходната година Елен Сирлийф беше още президент на страната. Сегашното държавно управление е отпред с президента Джордж Уеа.
„ Сегашното държавно управление не е било осведомено за идването на контейнерите и чантите с пари в страната “, гласи изказване на правосъдното министерство. Интернет вестникът Frontpage Africa оповестява, че контейнерите са били взети от пристанището към средата на март от чиновници на централната банка, само че в никакъв случай не са стигнали до предназначението си.
Властите се пробват освен да открият тези изчезнали пари, само че и да открият какво количество либерийски долари предходното държавно управление е отпечатало в чужбина и какъв брой от тях са влезнали в стопанската система на страната, където в послание са и либерийските, и американските долари.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР