В Левски предприемат спешни мерки за спасението на клуба след

...
В Левски предприемат спешни мерки за спасението на клуба след
Коментари Харесай

Бистрят бъдещето на Левски

В Левски подхващат незабавни ограничения за спасението на клуба след шокиращата вест за неуспеха на договарянията с " Юнайтед Груп " на Драган Шолак. На " Герена " до последно се надяваха договорката да се реализира и клубът да се стабилизира финансово, само че в този момент към този момент става въпрос просто за оцеляването му. Собственикът Наско Сираков има няколко хода за избавление.
Първо ще бъде проведено Общо заседание на акционерите, където ще бъдат разкрити и дискутирани проектите за бъдещето на клуба и тежкото му финансово положение.
Това е ексклузивен ход, откакто на 15 ноември бе извършено постоянно Общо заседание, в което бяха разисквани горещите проблеми на " Герена ".
На " Тодорини кукли " имаше среща и с шефа на генералния спонсор Palms Bet Мило Борисов.
Последните месеци на няколко пъти букмейкърската компания оказа помощ на клуба с предплатени заплащания за покриване на отговорностите към Национална агенция за приходите и приемането на заплати от футболистите и чиновниците. Сумата, която получи клубът за упоменатия интервал, е над 860 000 лева
Спешна среща със Сираков изиска Сдружението " Левски на левскарите ", което се сътвори в името на спасението на Левски. Неговите членове са приели да внасят всеки месец членски импорт. Така се подсигуряват непрекъснати приходи, каквито не могат да се генерират в паузата на шампионата или с продажбата на клубни продукти.
Очакванията обаче бяха, че в него ще се включат 20 000 души. Засега обаче броя е надалеч по-скромна. Въпреки това на два пъти Сдружението оказа помощ на " сините " със съществени суми във значими моменти. Сега неговите членове желаят да научат от Сираков какви хрумвания има за спасението на Левски. Това ще стане на плануваната за през днешния ден среща, на която ще участва и треньорът Станимир Стоилов.
Същевременно управлението ще се опита да продаде най-малко двама играчи, с цел да върже бюджета до края на сезона. Опциите обаче са извънредно лимитирани поради това, че трансферните прозорци в съвсем всички европейски шампионати към този момент са затворени.
В контрола на едно от помощните стадиони на " Герена " Левски победи Струмска популярност с 3:0. Срещу 12-я във Втора лига се разписаха Андриан Краев (45-д), Марин Петков (49) и Калоян Стрински (88).
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР