В Ленинградска област възрастна жена с не е могла да

...
В Ленинградска област възрастна жена с не е могла да
Коментари Харесай

Болна от рак пенсионерка си направи сама операция

В Ленинградска област стара жена с не е могла да получи нужната здравна помощ поради ковид и сама си направила интервенция, заяви чиновник на Бърза помощ. Образувано е наказателно дело, оповестява Би Би Си, представена от БГНЕС.

Както сподели фелдшерът Виктория Шутова на страницата си в обществената мрежа ВКонтакте, пенсионерка, оживяла от войната и блокадата, страда от рак, който е предизвикал затруднение под формата на асцит - струпване на течност в коремната празнина. При асцит " невероятно е да вървиш, да лежиш и даже мъчно се диша ", изясни тя.
Проф. Асен Дудов: Почти всички онкоболни може умерено да се имунизират против COVID-19
В месеца за битка с рака на гърдата онкологът професор Асен Дудов прикани управляващите у нас да внедрят Европейския проект за битка с рака въ...

Според създателя на обявата пенсионерката " не можела да получи навременна помощ " поради обстановката с ковид и решила да опита сама да си направи интервенцията, с цел да облекчи болката.

" Самата баба си прави оперативна намеса - лапароцентеза, с цел да облекчи положението. Тоест прави сечения с тъничък нож по предната коремна стена, с цел да се в профил течност ", сподели Шутова.

Пенсионерката не била сигурна дали ще успее да си направи сполучливо интервенцията и по тази причина за всеки случай написала предсмъртно писмо, което Шутова също разгласява в своя пост.

" Скъпа и обичана дъще, както и моите обичани внуци. Ако можете, простете ми за тази постъпка, само че не мога повече да пребивавам с сходни заболявания. Много ме боли и ми тежи ", се споделя в бележката.

В момента пенсионерката е в болничното заведение, посочи Шутова: „ Има прелестни, доста грижовни родственици, всичко е наред с нея сега, само че в действителност има потребност от почтени палиативни грижи “. Както обяснява " Комсомолская истина ", пенсионерката е над 90 години.
Започват огромни тествания на кръвен тест за 50 типа рак
Британската Национална здравна работа стартира най-мащабното тестване в света на кръвния тест " Галери " на корпорацията " Грейл " (Grail I...

Здравните управляващи на Ленинградска област в коментар към изданието обявиха, че пенсионерката не е претърпяла планувана интервенция, защото е имала проблеми с тестванията.

" Тя е диагностицирана с ковид, тъй че се наложи интервенцията да бъде отсрочена. Сега на бабата се оказва цялата нужна помощ. Лекарите се пробват оптимално да облекчат положението й. Извършваме инспекция на този факт, “, споделиха от комисията.

По-късно районното държавно управление разясни, че пенсионерката е била лекувана два пъти във Виборгската междурайонна болница, където й е предложена интервенция за асцит, а по-точна онкологична диагноза и лекуване е трябвало да се правят в Ленинградския районен онкологичен център.

През ноември при дамата била извикана кола за спешна помощ и пристигналите лекари решили да я хоспитализират в болничното заведение във Виборг. Преди хоспитализацията й е изработен PCR тест, който се оказва позитивен. Тогава й е препоръчана хоспитализация в болничното заведение в Тосно, където се оказва незабавна хирургична помощ на пациенти с ковид, само че околните на дамата отказали, обясниха за Интерфакс от пресслужбата на регионалната администрация.

„ Впоследствие дамата е на амбулаторно наблюдаване, пробата за ковид е изработен още два пъти – и двата пъти резултатите са позитивни “, оповестиха от пресслужбата.
Проф. Александрова: С една трета са намалели новооткритите случаи на рак у нас
През 2020 година броят на новодиагностицираните случаи на рак на гърдата у нас е намалял с една трета. Най-вероятната причина за това е неп...

Във вторник вечерта пресслужбата на районния следствен отдел на СКР заяви за формиране на наказателно дело за „ даване на услуги, които не дават отговор на условията за сигурност на живота или здравето на потребителите “.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР