В лекцията си в Брюксел Нова роля на Балканите -

...
В лекцията си в Брюксел Нова роля на Балканите -
Коментари Харесай

Борисов обвини Запада, че си измисля причини, за да не приеме България в Шенген

В лекцията си в Брюксел „ Нова роля на Балканите - решения за повече сигурност и по-добро ръководство на миграцията " българският министър-председател сподели, че България заплаща за дейностите на огромните играчи на международната сцена, съобщи БНР.

Премиерът Борисов съобщи, че още през днешния ден би трябвало да се даде вероятността за интеграцията на Западните Балкани в Европейския съюз: „ Трябва да дадем вероятност на всички. Не може да оставим „ черна дупка “ Косово или „ черна дупка “ Албания, или Сърбия, или който и да било. Това значи, че като цяло нямаме непоклатимост на Балканите ”.

Борисов сподели още, че „ неуспехът ни във външната политика, допускането на геостратегическите играчи в света да пазят или да обслужват своите ползи – всичко на процедура се обърна и пристигна като проблем в Европа. Знам, че това не е съвременно, знам, че това е рисковано да се приказва, само че това са истините и до този миг никой не е могъл и да ме обори ”.

По отношение на приемането на България в Шенген Борисов сподели: „ Тук има и една огромна неправда. Най-добре защитаваната граница, запитвам в едната страна толкоз милиарди се изляха, и на процедура резултатът е доста дребен. Не е заслужено да си измисляте някакви претекстове, които ги няма ”.

Премиерът Бойко Борисов е в Брюксел, с цел да участва на концерта по случай тържественото разкриване на българското председателство на Европейски Съюз. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР