В Лас Вегас иноватори и технологични гиганти се срещат, за

...
В Лас Вегас иноватори и технологични гиганти се срещат, за
Коментари Харесай

Украински стартъпи участват в технологичното изложение в Лас Вегас

В Лас Вегас иноватори и софтуерни колоси се срещат, с цел да търсят решения за провокациите на XXI век. В ревюто вземат участие 12 стартъп компании от Украйна.

Решили, че на войната ще отговорят с решения за по-добър живот. Бойните дейности трансформирали всекидневието им, спрели доста от проектите им, само че не ги отказали да основават нови технологии.

" От 160 започващи компании, с които разговаряхме, нито една не е затворила или спряла активността си. Разбира се, доста от тях са сменили местоположението си, към този момент са в други градове в Украйна, само че всички не престават да работят и да се развиват ", съобщи Карина Кудрявцева, началник на плана Стартъп фонд-Украйна.

Една от украинските компании, показани на ревюто в Лас Вегас, създава хартия от листа. Определят продукта си като най-щадящия природата в света.

" Ние произвеждаме хартия без да сечем дървета. Използваме паднали листа. Събираме ги от улици, паркове. Плюсовете са доста. Първо - нездравословните излъчвания, които се отделят по време на производството са 78 % по-малко спрямо обичайното произвеждане на хартия. Освен това продуктите, които вършим, могат да се рециклират. Разграждат се в почвата единствено за 55 дни ", съобщи Александър Соболенко, съосновател на стартъп компания.

Войната направила украинците по-сплотени, признават украинските участници в ревюто.

" Военните се бият, украинският бизнес работи, стартитарищите компании се развиват - всеки в Украйна си прави работата ", сподели Назар Трохимчук, създател на старт-ъп компания, Украйна.

Назар е намерил работещи приложения на утайката от кафе. Вярва, че ще впечатли с продуктите си доста от посетителите на ревюто. Но също по този начин се надява, че в Лас Вегас ще покаже на света, че младите бизнесмени на Украйна не стопират да търсят решения за бъдещето на родината си.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР