В лагера, създаден от отец Иван до язовир Огоста край

...
В лагера, създаден от отец Иван до язовир Огоста край
Коментари Харесай

РЗИ-Монтана предупреди за риск от зараза в детския лагер на отец Иван

В лагера, основан от отец Иван до язовир Огоста край Монтана, има риск от пораждане и разпространяване на заразни болести измежду лагеруващите деца. Това е констатацията от направената на 17 юли инспекция на специалисти от Регионалната здравна ревизия - Монтана.
 

В спонтанния лагер не се съблюдават здравно хигиеничните и противоепидемичните условия ,  заяви шефът на инспекцията доктор Елена Борисова. Нейните чиновници са открили, че в местността „ Пръчов дол “ живеят 42 деца от 8 до 16 години. Те нямат обезпечена течаща вода . Пият минерална или сондажна  вода, налята от водоизточник в града в туби от 10  и от 16 литра. Със същата се и мият, и готвят.  За тоалетна се употребява изкопна яма, покрита с дъски и оградена от четирите страни  с одеяла. Банята е оградена с ламарини , върху които има пластмасов бидон. Отпадъците с е събират в  полиетиленови пликове, насъбрани на 3 метра от палатката-хранителен склад . Наличните артикули в него се съхраняват при несъответствуващи условия и температура. Няма обезпечен ледник. Яйцата и други бързо развалящи се артикули са навън.
 
 Условията, при които живеят децата. Петя Димитрова

В лагера се о тглеждат кози и крави, с цел да има мляко за консумация на децата.
 
Децата н ямат обезпечено здравно обслужване, както и зареден шкаф  или аптечка за оказване на първа здравна помощ . Няма и дезинфекционни средства. В така наречен „ лагер “ не са обезпечени нужните условия за отдих и хранене на децата.
 
Докладът от пр оверката на Регионалната здравна ревизия ще бъде изпратен до регионалния шеф , кметът на общината, полицията, службата по сигурност на храните, отдел „ Закрила на детето ”.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР