В Кюстендил започва благотворителна кампания в помощ на 14-годишния Теодор

...
В Кюстендил започва благотворителна кампания в помощ на 14-годишния Теодор
Коментари Харесай

Кюстендил помага на 14-годишния Теодор Велинов, който се бори с рака

В Кюстендил стартира благотворителна акция в помощ на 14-годишния Теодор Велинов, заяви за Фокус Виолета Атанасова, която е ръководител на читалище „ Асклепион”.

Момчето страда от остеосаркома – тип доста нападателен рак на костите. Той е възпитаник в 7-и клас на Основно учебно заведение „ Даскал Димитри” – Кюстендил, тренира футбол и обича да е измежду другари. Той е само дете в фамилията.

В началото на месец май момчето стартира да изпитва леки болки в крайници, след известно време се появява отток и по-късно накуцване. След редица проучвания е открито, че Теодор има остеосаркома феморис сенистри – тип доста нападателен рак на костите. При 14-годишното момче той е засегнал бедрената му кост. При направения ядрено-магнитен резонанс е открито, че туморите са два. След установяването на диагнозата е пренасочен в клиника по детска онкохемотология ИСУЛ, където е признат за лекуване.

По предварителна информация нужната сума за лекуване е към 300 000 евро.

Музикално съдружие „ Марин Големинов” – Кюстендил се включва в акцията за набиране на средствата, като ще преведе по сметката на момчето приходите от продажбата на билети на заключителния концерт на Майските музикални дни 2019. Концертът ще се организира на 29 май от 19.00 часа в Художествена изложба „ Владимир Димитров – Майстора”.

До момента Теодор има направена една химиотерапия и сега се възвръща вкъщи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР