„В Кюстендил имаме много интересен случай за купуване на гласове.

...
„В Кюстендил имаме много интересен случай за купуване на гласове.
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Бивш МВР министър иска да привлече 15 хил. македонци да гласуват у нас

„ В Кюстендил имаме доста забавен случай за пазаруване на гласове. Там един някогашен вътрешен министър е правил тези дни едно събиране с някогашен регионален шеф и един различен, излязъл в болничен. Обсъждали са въпроса по какъв начин да привлекат 15 хиляди македонци с българско поданство, които да гласоподават тук в нашата страна “, сподели служебният вътрешен министър Бойко Рашков на брифинг пред медиите.
От Министерство на вътрешните работи изнесоха информация за сегашна спецакция на полицията в противопоставяне на пазаруването на гласове.
„ Такава форма на избирателен туризъм имаме данни, че се приготвя в много обитаеми места. Там се възнамерява в дните преди изборите да се концентрират огромен брой български жители на един адрес “, разяснява още Рашков.
По думите му има такива данни за Благоевград, само че освен.
До момента към Министерство на вътрешните работи са подадени към 100 сигнала за организацията на платен избор.
„ От през днешния ден започва полицейска акция против пазаруването на гласове на територията на цялата страна, която ще продължи до деня на вота “, сподели още Рашков.
Той загатна и че има данни, че в Германия се провежда отварянето на фиктивна секция за гласоподаване с подправени заявки на български жители, които даже не живеят на територията на страната.
„ В контакт сме със съответните служби и ще предотвратим тези опити за опорочаване на вота “, сподели още Рашков.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР