В Квебек се увеличава броят на хората, които отново се

...
В Квебек се увеличава броят на хората, които отново се
Коментари Харесай

Ваксинирани и повторно заразени: Петата вълна в Канада не щади никого

В Квебек се усилва броят на хората, които още веднъж се заразяват с COVID-19, макар че са били изцяло имунизирани и по-късно преболедували, оповестява La Presse. Такъв е казусът на Ариан Льосаж, аптекар, която получава известие за позитивен резултат от PCR тест, няколко дни откакто е прекарала Бъдни вечер със фамилията си. През октомври 2021 година тя дружно със брачна половинка й и техният 6-годишния им наследник към този момент са били инфектирани с COVID-19. Отгоре на всичко двойката е имунизирана с две дози - младата жена е инжектирана през януари и след това през май 2021 година Затова тя остава сюрпризирана, когато през октомври вирусът още веднъж я събаря. За сметка на това идващото заразяване през декември е било по-леко, със признаци, сходни на тези при простуда, споделя тя.

Аналогичен е казусът със Синтия Симар, разболяла се наново от ковид, без значение от обстоятелството, че е имунизирана. През май 2020 година тя към този момент е преболедувала вируса с мускулни болки и мощна отмалялост. При повторното заразяване в този момент тя се оплаква от остри признаци – мускулни болки, главоболие, загуба на усет и аромат и възпалено гърло.
Канада: Ваксинационен паспорт чак след третата доза на имунизацията против COVID-19
„ Искам да бъда явен: Ваксинационният документ ще бъде годен след третата доза. “ Това разгласи Кристиан Дюбе, член на Нацио...
Прочети повече
Повторната зараза с вируса е „ много типичен случай на разновидността Омикрон “, споделя професор Ален Ламар, имунолог и вирусолог в Националния институт за научни проучвания на Квебек. От края на декември Омикрон се популяризира интензивно в канадската провинция. По данни на Националния институт по публично здраве на Квебек (INSPQ) близо 95% от случаите сега се дължат на него и единствено 5% от тях са свързани с разновидността Делта. 

От INSPQ дават обещание да дават скоро повече информация за броя на хората, които наново се заразяват с ковид в Квебек. „ С оповестената смяна в тактиката за скрининг, при която броят на случаите, доказани посредством PCR, понижава, ще стане обаче по-трудно да се разпознават случаите на повторни инфекции в данните от наблюдението занапред нататък “, показва Сибил Жусом от институцията пред La Presse.

Когато човек се болести с COVID-19 за повторно, се надяваме, че инфекцията ще протече по-леко, споделя Андре Вейет, шеф на отдела по молекулярна онкология в Института за клинични проучвания в Монреал. Но в случай че някой бъде изложен на по-голяма доза от вируса наново, това „ може да бъде по-лошо “ в сравнение с при първата зараза, признава той.

Професор Вейет поучава да не се разчита на имунизацията и на предходно преболедуване, като утешение, че в никакъв случай повече няма да се болестите и разболеете. Шансовете са за по-малко боледуване, само че няма гаранции, споделя той.
Неваксинирани няма да могат да напущат Канада
Всички задгранични жители, които обитават краткотрайно на територията на Канада и които са влезнали в страната неимунизирани или частичн...
Прочети повече
Ален Ламар от своя страна поучава да се пристъпи към бустерна доза за „ по-добър имунен отговор “.

 

Още от АМЕРИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР