В курорта Слънчев бряг сезонът трябва да започне на 1

...
В курорта Слънчев бряг сезонът трябва да започне на 1
Коментари Харесай

Преди старта на сезона в Слънчев бряг пак няма персонал

В курорта Слънчев бряг сезонът би трябвало да стартира на 1 май. Тази година Великден и Гергьовден съответстват, и за огромните християнски празници, хотелиерите чакат посетители от Румъния и Гърция. Естествено, ще има и доста родни туристи.

" Ще отворим при започване на май, само че не знаем ремонтът на летището дали няма да ни изиграе неприятна смешка. По принцип, постоянно по това време идват първите израелски туристи. Сега знаем, че има деклариран интерес от тях, макар войната, само че те несъмнено ще се откажат, в случай че не се преразгледа решението за ремонта на летището на Бургас ", съобщи Веселин Налбантов, хотелиер и зам. ръководител на БХРА.

Според него и сътрудниците му, сезонът може да закъснее, може да се отрази отрицателно и цялото това говорене за поправки, за преобразяване на летището единствено в карго терминал и т.н.

" В последните години, преди да стартира сезонът,  все нещо се случва, не знаем към този момент дали това не е наклонност ", считат хотелиери и кметове по Южното Черноморие.

Междувременно и рецесията за фрагменти продължава. Търсят се всевъзможни служащи преди сезона.

" За моя хотел ще наема 12 индивида от Бангладеш и 15 от Киргизия. Има дефицит на хора, заради демографския срив и заради презастрояването ", сподели Налбантов.

По думите му, имаме най хубавата база в Европа, само че демографският срив е проблем. 

През 1989 година идващите на нашето море туристи са били 38 000, а в този момент са 550 000. Като се прибавят почиващите в Поморие и Бургас, гостите през сезона набъбват до 1 000 000 и най-малко 150 000 души би трябвало да ги обслужват.

От своя страна, бургаската дирекция „ Бюро по труда “,  провежда трудова борса, която ще се организира на 20 март, в постройката на ДНА. Ще участват работодатели от сферата на туризма, хотелиерството и ресторантьорството.

Всеки, който желае, може да се запознае с активността на компаниите участници, ще има опция да реализира пряк контакт с работодателите и да получи оферти за работа. 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР