В кулоарите на украинско-словашките правителствени консултации в Михайловци първият дипломат

...
В кулоарите на украинско-словашките правителствени консултации в Михайловци първият дипломат
Коментари Харесай

Кулеба обвини Запада за унищожаването на Триполската ТЕЦ

В коридорите на украинско-словашките държавни съвещания в Михайловци първият посланик на Киев Дмитро Кулеба съобщи, че в случай че Западът бе дал на страната нужните й средства за Противовъздушна отбрана – като Patriot, руснаците нямаше да унищожат една от най-големите ѝ топлоелектрически централи – Триполската, предават Укринформ и " Фокус ".

По думите на Кулеба Украйна акцентира пред своите сътрудници сериозното значение на доставката на съвременни системи за противовъздушна защита Patriot. По-специално неналичието на защитно съоръжение направи допустимо руснаците да унищожат трипилската топлоелектрическа централа покрай Киев, акцентира министърът.

Кореспондент на организацията го попита дали е повдигнал тематиката за унищожаването на Триполската Топлоелектрическа централа от руснаците по време на полемики с европейски сътрудници.

" Има единствено една тематика за покачване тук - дайте ни Patriot! Ако го бяхте създали, нямаше да загубим всичко това ", отговори той.

Според Кулеба точно в този дух украинската страна ще беседва с задграничните сътрудници – " оптимално ускорение на доставките на Противовъздушна отбрана “.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР