В Куба, която все повече се отваря към света, навлиза

...
В Куба, която все повече се отваря към света, навлиза
Коментари Харесай

Велосипеди под наем в Куба

В Куба, която от ден на ден се отваря към света, навлиза един от екологичните европейски способи на напредване - велосипедите чартърен. В Хавана към този момент има 7 стоянки, а самодейността е взаимна на кубинското Министерство на превоза и неправителствена организация.

Всички 60 велосипеда чартърен са дарени от Испания. Желаещите могат да употребяват услугата сред 9:00 и 18:00 часа, от вторник до неделя.

В кубинската столица са ситуирани 7 вело-стоянки, като всяко колело се употребява от два до четири пъти дневно. 91 % от хората, които наемат велосипедите, са локални.

Роберто - велосипедист: Взимам колело чартърен всеки ден, тъй като е доста по-евтина и комфортна опция на автомобилa. Не ми би трябвало шофьорска брошура, единствено документ за идентичност, който по този начин или другояче нося със себе си.
Всички искащи би трябвало да подпишат контракт за прилагане, в който да дават персоналните си данни. Право да употребяват велосипедите в Хавана имат единствено хора над 18 години.

Найвис - гл. началник на плана за колела чартърен: Проектът на Министерството на превоза ще включва и разширена пътна инфраструктура, с спомагателни велоалеии.
През първите два месеца и половина от старта на системата за наемане на колела, към този момент 200 поданици на Хавана са се записали за месечен абонамент.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР