"В криза като сегашната най-важно е институциите да работят и

...
"В криза като сегашната най-важно е институциите да работят и
Коментари Харесай

В криза като сегашната най-важно е институциите да работят и да гарантират сигурност на гражданите

"В рецесия като сегашната най-важно е институциите да работят и да подсигуряват сигурност на жителите. "Премиерът Борисов се скри и остави Валери Симеонов да "управлява ", показва в позиция във Facebook водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. "Къде са Борисов и Караянчева? ", пита Нинова и предлага - "Ако сте абдикирали, направете го публично с оставка. "

В позицията си Нинова показва още, че ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева не дава отговор на телефона си, с цел да бъде запитана по кое време има намерение да извърши закона и да свика Народното събрание. Нямало отговор и по въпросите за актуализацията на бюджета и насилието над протестиращи жители и публицисти, показва Нинова.

На 6 август парламентарната група на Българска социалистическа партия внесе в деловодството нужните подписи за изключително съвещание на Народното събрание в понеделник. Социалистите упорстват министър председателят да бъде изслушан дружно с вътрешния министър поради оказан напън върху публицисти по време на националната конференция на ГЕРБ. Българска социалистическа партия желае незабавна актуализация на бюджета, като план за това да бъде импортиран в Народното събрание. Настоява се и за средства за машинно гласоподаване.

"В парламентарна република въпросът за харченето на парите се взема решение в Народното събрание посредством смяна на бюджета. Това е държавническо, институционално и юридическо съображение. Политическото съображение е, че един човек години наред, в това число и в този момент, когато е доста тежко положението поради рецесията и се основават съществени проблеми в стопанската система и в обществената сфера, взема решение еднолично, независимо по какъв начин да се харчат парите. Обикновено за партийни цели, за персонални цели, за предизборни цели, по тази причина настояваме да се направи по законовия ред в Народното събрание и да има право опозицията да внесе своите оферти ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. По думите ѝ харченето на пари отвън Народното събрание е емблема на ръководството на Борисов дружно с цензура върху свободната публицистика.

Румен Гечев подлага на критика нарастването на заплатите на чиновниците на страната администрация с 30%. От Българска социалистическа партия дефинираха това като обезверен под паника ход на Борисов. "Само допреди 10-15 дни министър председателят и държавното управление твърдяха, че приемането ни в чакалнята ще докара, както се изрази Борисов, “да се закачим за водопроводната тръба на ЕЦБ “. Така ли беше?! Е, къде е водата по водопроводната тръба ", попита Гечев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР