В Крим са убити ирански военни съветници. В същото време

...
В Крим са убити ирански военни съветници. В същото време
Коментари Харесай

Ирански топ инструктори са убити в Крим

В Крим са убити ирански военни съветници . В същото време всички други иранци в окупираната украинска територия, които поддържат нашествието на Москва, автоматизирано стават цел на офанзивите.

Това е декларирал секретарят на Съвета за национална сигурност и защита Олексей Данилов, представен от в. " Гардиън ".

Според него иранците са участвали в Крим, с цел да оказват помощ на Русия да пилотира въоръжени дронове Shahed-136, предоставени от иранското държавно управление.
 Британското разузнаване: Русия евентуално е изчерпала запасите си от ирански дронове
Британското разузнаване: Русия евентуално е изчерпала запасите си от ирански дронове

Предполага се, че Москва ще потърси наново доставяне

Първоначално Техеран отхвърляше наличието на ирански безпилотни самолети в Украйна, а по-късно съобщи, че е доставил на Русия " дребен брой " безпилотни летателни апарати месеци преди Русия да стартира пълномащабната инвазия против Украйна. Иранското държавно управление също по този начин отхвърля да е изпращало ирански инструктори, които да оказват помощ на руснаците да ръководят безпилотните самолети от окупирана територия.

Киев изрази съмнение към иранската версия на събитията.

" Иранците не престават да упорстват, че не са снабдители на оръжие за Руската федерация, само че ние се нуждаем от удостоверение. Имаме ли това удостоверение през днешния ден? Не. Ние разбираме, че тези неща не летят, в случай че хората не се научат да ги ръководят, а руснаците не са задоволително умни, с цел да схванат това сами... В днешния свят нищо не може да се скрие . Въпрос на време е тя да бъде оповестена ", акцентира секретарят на НСЗД.

В четвъртък, 24 ноември, представителят на Кремъл Дмитрий Песков се опита да упрекна Украйна, като съобщи, че тя може да постави завършек на всички вероятни премеждия на цивилното население, в случай че извърши " настояванията на съветската страна ". Въпреки това Данилов даде да се разбере, че всяко по-нататъшно иранско военно наличие ще бъде " под прицел ".
 Франция: Продажбата на ирански дронове на Русия нарушава резолюцията на Организация на обединените нации
Франция: Продажбата на ирански дронове на Русия нарушава резолюцията на Организация на обединените нации

Външното министерство на страната ще координира отговора си с Европейски Съюз

" Не е нужно да сте там, където не би трябвало да бъдете. Те бяха на наша територия. Ние не сме ги поканили тук и в случай че те сътрудничат на терористите и вземат участие в унищожаването на нашата нация, би трябвало да ги убием ", акцентира Данилов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР