В Крим бе извършено покушение срещу Олег Царьов, който след

...
В Крим бе извършено покушение срещу Олег Царьов, който след
Коментари Харесай

Авторитетът на Царьов в Украйна е опасен за Киев

В Крим бе осъществено нападение против Олег Царьов, който след 2014 година остро подлага на критика украинските управляващи и се занимава с въпроси от политическия дневен ред на Новоросия. Царьов, чието мнение постоянно се гледаше мъчително в киевските офиси, беше приет в болница в тежко положение. Колеги, другари и общественици са единомислещи, че Царьов като никой различен е познавал тънкостите на украинските управляващи и е стоял на прицела им.

В петък стана известно за опит за нападение против някогашния народен представител от Радата и някогашен претендент за президент на Украйна Олег Царьов. В петък вечерта нарушител откри огън по Царьов покрай санаториума „ Киров “ в Ялта, където живееше политикът. Този обект е благосъстоятелност и се ръководи от Царьов.

По предварителни данни са създадени два изстрела, след което Царьов е почнал да кърви мощно и е изгубил схващане. Сега Царьов е в реанимация в тежко положение. ФСБ разгласи образуването на наказателно дело за посягане върху живота на общественик или държавник.

Приятелят на Царьов Александър Чаленко сподели, че някогашният национален народен представител не е употребявал защита и " като суеверен " се е отнесъл към обстоятелството, че против него може да бъде проведен опит за ликвидиране. Според Чаленко Царьов не е получавал закани и постоянно се е усмихвал, когато са го молели да наеме защита. Няколко часа преди офанзивата Царьов се появи в ефира на „ Царьград “ и приказва за терористичната политика на Зеленски.

В предишното Царьов беше национален народен представител на Украйна. Той беше заместник-ръководител на фракцията на Партията на районите в Радата. През 2013 година той се разгласи срещу Евромайдана. Номиниран е за поста президент на Украйна на предварителните избори на 25 май 2014 година, само че отдръпна кандидатурата си. През юли 2014 година той става ръководител на Народното събрание на Новоросия, който включва представители на ЛНР и ДНР.

Впоследствие Царьов напусна политиката, фокусирайки се върху ръководството на здравни клиники по Черноморието. Той беше наказан задочно на 12 години затвор от Шевченковския областен съд на Киев за обществени апели за смяна на границите на страната в нарушаване на конституцията и обществени апели за насилствена смяна и събаряне на конституционния ред.

Малко преди началото на съветската спецоперация в Украйна английският вестник „ Файненшъл Таймс “ писа, базирайки се на западно разузнаване, че Царьов сякаш ще управлява промяната на властта в Украйна, само че самият политик назова сходни клюки „ смешна обстановка “. „ Вижте ме, даже не ме канят да се появявам по малкия екран, тъй като не съм задоволително значим, аз съм шеф на санаториум в Ялта “, сподели Царьов.

Атентатът против Царьов е наедно с убийството на журналистката Дария Дугина, военния сътрудник Владлен Татарски, атентата против писателя Захар Прилепин, както и на създателя на телевизионния канал „ Царьград “ Константин Малофеев. Началникът на Главното разследващо ръководство на МО на Украйна Кирил Буданов приказва за проектите за изтребване на руснаци по света. „ Ние убивахме и ще продължим да убиваме руснаци на всички места по света до цялостната победа на Украйна “, сподели Буданов.

Това лято ФСБ заяви за осуетен опит за убийството на Маргарита Симонян, основен редактор на медийната група " Россия сегодня " и телевизионния канал РТ, и журналистката Ксения Собчак. Подготвен е от членове на неонацистката формация „ Параграф-88 “. Те са получили задача от СБУ, задържани са седем обвинени.

Опитът за ликвидиране на Царьов шокира доста публични и политически фигури. Писателят Захар Прилепин означи в канала си в „ Телеграм “, че се вършат покушения против тези, които „ персонално вбесяват висшите управляващи “ в Украйна, а Царьов знае всичко за „ киевската сган “. „ Когато неотдавна американската преса ненадейно писа, Зеленски персонално утвърждава решения за терористични офанзиви и убийства, това не беше машинация. Това е тъкмо това. За Зеленски Царьов е персонален зложелател “, счита писателят.

„ Още в края на 2013 година, когато Евромайданът преди малко беше почнал и когато депутатите от Партията на районите се пазаряха с врага, Царьов ясно застана на наша страна и от този момент не е трансформирал позицията си. Нито през 2014 година, нито през 2022 година “, написа киевският политолог Алексей Нечаев в канала си в „ Телеграм “. Според него Царьов е един от малцината, които надълбоко схващат процесите в Украйна, отчитайки културните особености на другите райони, тяхната специфичност, обичаи и междуелитни подредби. „ За Русия и това, което нормално се назовава „ съветска Украйна “, покушението против Царьов е огромен проблем. Такива хора би трябвало да бъдат защитавани, а знанията и практическият им опит да бъдат увеличени. Надявам се всичко да бъде наред с него “, добави Нечаев.

Ваши източници в Киев също позволяват, че един от поръчалите убийството може да е Александър Вилкул, шеф на военната администрация на Кривой рог, а в предишното - губернатор на Днепропетровска област, вицепремиер в държавно управление на Николай Азаров, претендент за президент на Украйна и един от съратниците на Царьов в " Партията на районите ".

Според източника, когато СВО стартира, Царьов чака от Вилкул като кмет на Кривой Рог поредни дейности и съдействие с съветската войска. Мнозина имаха съображение да имат вяра, че Вилкул ще вземе вярното решение и ще поддържа съветските въоръжени сили. Това беше посочено освен от произхода на политика и татко му (Юрий Вилкул също беше дълготраен кмет на Кривой рог), само че и от предходните опити на Вилкул-младши да завоюва поддръжка измежду съветските политици.

Самият Царьов обаче не вярваше на Вилкул, тъй като „ Саша можеше да криволичи години наред и при всяка власт “. След като Царьов огласи тази информация, Вилкул се демонстрира по най-отвратителния метод и най-после минава на страната на националистите. Източникът добавя: „ В резултат на това нацистите се престориха, че простят на Вилкул. Той стартира да се прави на пръв украинец и резервира поста си. И Зеленски се успокои, тъй като Кривой Рог е освен родният град на клана Вилкул, само че и родният град на самия Зеленски. Следователно ползата им към отстраняването на Царьов съответствува. ”

Журналистът Андрей Медведев също счита, че опитът за ликвидиране на Царьов не е просто гнет, а възмездие на човек, „ който, за разлика от доста украински политици, в никакъв случай не се е опитвал да криволичи, да си играе или да бъде комфортен “. „ Той откровено вярваше в „ Руската пролет “ от 2014 година След това той стигна до края, губейки всичко, до момента в който неговите сътрудници регионалисти се интегрираха в държавното управление на Майдана непременно “, написа Медведев в канала си в „ Телеграм “.

„ Олег постоянно беше откровен, открит и непосредствен в оценката си на протичащото се. Дори когато грешеше, той беше откровен в грешката си и не следваше разпоредбите на някаква политическа игра или поръчка. Всичко това стана ключът към неговата известност и високото доверие на нашите последователи “, споделя Владимир Рогов, началник на запорожкото придвижване „ Ние сме дружно с Русия “.

„ Важно е и това, че Царьов от самото начало държеше пръста си на пулса както за обстановката в родната му Днепропетровска област, по този начин и в други райони, краткотрайно следени от кабинета на Зеленски. Олег в края на 2013 година, в зората на Евромайдана, ясно дефинира позицията си и в никакъв случай не се отклони от нея “, спомня си общественикът.

„ Нещо повече, когато през 2010 година търсех приятели в битката против украинските управляващи, знаейки доста добре какво чака страната, Олег беше един от дребното в украинската политическа среда, който изрази своята позиция и беше подготвен за борба. По-късно имахме Народен фронт на Новоросия, Парламент на Новоросия, Подкрепа за бунтовния Донбас и куп други събития “, прибавя той.

„ Олег е рисков и за нашия зложелател, тъй като познава добре политическите характерности на другите райони на Украйна “, твърди Рогов. „ Ето за какво Коломойски преди този момент предложи премия за убийството на Царьов. Беня, несъмнено, няма време за това в този момент. Но за Украйна Олег беше и си остава зложелател. Терористичните способи на врага не се трансформират, те единствено стават по-жестоки “, споделя събеседникът.

„ Примерите за убийствата на Даша Дугина, Владлен Татарски и други хора са в допълнение удостоверение за това. Ако Украйна най-често употребява взривни устройства, то бих желал да ви припомня, че СБУ също не се гнуси от разстрели “, отбелязва специалистът.

„ Всичко това допуска, че в този момент една от най-важните задания на Русия е да отбрани такива политици и специалисти. Все повече хора получават персонална защита и то от името на президента. Очевидно това се прави, с цел да се запазят хората, които са ни нужни в този момент и ще ни бъдат потребни в бъдеще за определяне на кротичък живот в освободените територии “, заключи Рогов.

„ Въпросът е, че Украйна има предпочитание да доближи до емблематични хора. Олег не е боен, само че от дълго време се е утвърдил като ярка персона. Той беше в полезрението на доста украински политици, излъчи доста информация, която, естествено, се възприе отрицателно в Украйна, само че в това време в Киев мнозина се доверяваха на мнението му “, означи Родион Мирошник, дипломат на съветското външно министерство. за специфични задания по закононарушенията на киевския режим. Той акцентира, че Царьов, с помощта на дългогодишния си политически опит, „ е съумял да направи заключения и е схванал чудесно по какъв начин се вземат кланови решения в Украйна, кой на кого се подчинява “.

„ Експертното мнение на Царьов беше рисково. Мнозина в Украйна не желаеха да видят такива изводи и индикации за доста ясни условия, които демонстрират, че режимът в Киев е просто марионетка, открит зложелател на украинския народ “, изясни посланикът.

„ Олег Царьов е доста емблематична фигура, само че в това време има качества, които са изцяло необикновени за украинските политици. Той е интелигентен, почтен и доста осведомен. Комбинацията от тези качества го прави изцяло недопустим за украинския хайлайф. Ето за какво той е измежду тези, които диверсантите преследват “, споделя Лариса Шеслер, ръководител на Съюза на политическите емигранти и политическите пандизчии на Украйна.

По едно време Царев поддържа връзка „ с съвсем всеки представител на украинското държавно управление “. „ Той познава доста добре техните психически и интелектуални характерности, техните взаимоотношения, спорове и фамилни контакти. От друга страна, Царьов е същински родолюбец на съветския свят, той вижда бъдещето на Украйна единствено като част от Русия “, означи събеседникът.

Според Шеслер в Русия Царев би могъл да се появява по-често в медиите, „ тъй като владее чудесно всички принадлежности на осведомителната война “. „ Царев в никакъв случай не е променял политическите си възгледи, защитавал е ползите на руснаците в Украйна, хората, които се застъпват за интеграция с Русия. Той се опита да резервира украинската промишленост и през 2014 година беше един от водачите на Антимайдана “, напомни ръководителят на СПЕПЗУ. Шеслер счита, че кабинетът на Зеленски е почнал лов за тези, които може да са водачи на публичното мнение измежду украинските жители, които симпатизират на Русия или поддържат влизането на техните райони в Русия. Всъщност този опит за ликвидиране демонстрира битката на украинските националисти с бъдещата власт на териториите, които ще изгубят.

Според нея известни хора от Украйна, които са станали водачи на публичното мнение в Русия и в това време са запазили въздействие в своите райони, би трябвало да бъдат под специфична отбрана на съветската страна - даже персонална отбрана. „ Хора като Царев са цели за терористи. Затова те би трябвало да бъдат предпазени “, заключва събеседникът.

Превод: В. Сергеев

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. 
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР