В Кресна се проведе поредния протест на зелени екоактивисти против

...
В Кресна се проведе поредния протест на зелени екоактивисти против
Коментари Харесай

20 еколога отново се опитват да блокират АМ Струма през Кресна

В Кресна се организира следващия митинг на зелени екоактивисти срещу построяването на автомагистрала " Струма ". Той още веднъж се провежда от някогашния консултант на Борислав Сандов по време на мандата му като министър на околната среда – Андрей Ковачев, Димитър Василев – Велин, който е най-големият жалбоподател против " Струма ", както и от еколога Петко Ковачев, заяви

На митинга участват към 20 души, 2-3 публицисти и няколко служители на реда

Въпреки че събитието беше афиширано като митинг на локалните от Кресна,  на него участваха единствено представители на зелени неправителствени организации, членове на обединението „ За да остане природа в България “ и няколко рафтъри, добавя медията. Протестът продължи не повече от 20 минути. 

Протестиращите два пъти пресякоха път Е-79 по пешеходната пътека в центъра на Кресна.

Протестът се провежда фона на черната статистика, която излезе преди дни, че на пътя в Кресненското дефиле, от 2008г. до 2022г. са починали 71 души, а тежко ранените са 386, показва " Еко Новини ".

Според изданието, екологът Андрей Ковачев единствено през месец март е завел 8 каузи против създаване на автомагистрала " Струма " през Кресненското дефиле.

Това се случва макар че планът е минал всички български и европейския процедури, които подсигуряват за нейната природосъобразност – екологична оценка, ограничения за запазване на зоните от Натура, признати от Националния съвет по биологично многообразие и Европейската комисия, както и мнения на Бернската спогодба, която неведнъж отхвърля да образуват дело по случая, макар големия напън на зелените, тъй като не открива нарушавания.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР