В крайна сметка служебният премиер е бивш човек на ГЕРБ.

...
В крайна сметка служебният премиер е бивш човек на ГЕРБ.
Коментари Харесай

Даниел Лорер: Наблюдаваме рокадите с известен хумор - борби между...

„ В последна сметка служебният министър председател е някогашен човек на ГЕРБ. Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов му предложи заместник-председателя на ГЕРБ – Даниел Митов, за външен министър. Главчев го предложи на президента. Президентът не е склонен. Сега май и ръководителят на ГЕРБ към този момент не е склонен заместник-председателят на ГЕРБ да бъде външен министър “, заключи в резюме той разигралата се в последните дни обстановка.

 

Лорер акцентира, че служебният кабинет не се избира от Народното събрание. „ Единственото, което променихме в Конституцията, е президентът да избира длъжностен министър председател от парламентарно определени фигури. Това не значи, че служебният кабинет да е напълно политически безконтролен. Напротив. Тъй като новият длъжностен министър председател е политически отговорно лице, беше редно той да образува кабинета си с известно единодушие от политическите сили. Нас от „ Продължаваме Промяната “ никой за нищо в този длъжностен кабинет не ни е питал и хора от Политическа партия там няма “, уточни националният представител.

„ За да работим в действителност за България не можем да си приказваме от конференции от най-различни краища на България кой от кое място идва, какво може и по какъв начин да го направи. Истинската и сериозна преговорна работа в политиката е в Народното събрание “, сподели още той.

 

По отношение на Живко Коцев, Лорер уточни, че за жалост Българската прокуратура продължава да работи като „ предизборна платформа “. „ Тя се засилва само когато има избори, с цел да бъдат шокирани българските жители и да бъдат отказани да гласоподават. Категорично би трябвало да се противопоставим на това “, акцентира той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР