В края на заседанието на Съвета за сигурност, където Русия

...
В края на заседанието на Съвета за сигурност, където Русия
Коментари Харесай

Антониу Гутериш иска руските войници да се върнат в казармите

В края на съвещанието на Съвета за сигурност, където Русия наложи несъгласие на приемането на резолюция за наказание, генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш изиска „ бойците да се върнат в казармите “ след съветската инвазия в Украйна, оповестява „ Дойче Веле “.

„ Войниците би трябвало да се върнат в казармите, водачите би трябвало да се върнат на пътя на разговора и мира в Украйна “, сподели Гутериш, който призна, че през днешния ден задачата, за която е основана Организация на обединените нации, не е реализирана, само че не би трябвало да се отхвърля и би трябвало да се даде още един късмет на мира.

Секретарят на Организация на обединените нации направи това изказване след неуспеха на Съвета за сигурност да осъди Русия, една от петте непрекъснати членове на същата дружно с Китай, Съединени американски щати, Англия и Франция, която упражни правото си на несъгласие. Китай, Индия и Обединените арабски емирства се въздържаха.

Сблъсъците на втория ден от съветската инвазия в Украйна, напомни той, доведоха до изселването на 100 000 души, доста в прилежащите страни, наблягайки „ районния темперамент на възходящата рецесия “.

Гутериш назначи Амин Авад за координатор на Организация на обединените нации за рецесията в Украйна, откакто обезпечи 24 милиона $ за незабавна филантропична помощ ден преди този момент.

Настъплението на съветските сили към Украйна срещна твърда опозиция в столицата Киев, където президентът Владимир Зеленски се опълчи на апелите на съветския си сътрудник Владимир Путин да бъде свален от власт. / БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР