В края на юли обемът на световната търговия е спаднал

...
В края на юли обемът на световната търговия е спаднал
Коментари Харесай

Световната търговия спада с най-бързия след пандемията темп

В края на юли размерът на международната търговия е понижен с 3,2% на годишна база, което е най-резкият спад от разгара на пандемията от ковид. Това оповестява „ Файненшъл Таймс “ като се базира на данни на анализаторите от World Trade Monitor (WTM).


През юни индикаторът е понижен с 2,4%. По този метод за първите два месеца на лятото размерът на международната търговия е намалял с 5,6%. Експертите изясняват тази динамичност с отслабването на международното потребителско търсене след взрива по време на пандемията, високата инфлация и продължаващото стягане на паричната политика, съчетано с повишение на главните лихвени проценти от страна на водещите централни банки.

На този декор Ариана Къртис, икономист в консултантската компания Capital Economics, призна, че спадът в международната търговия ще продължи още няколко месеца.

" Тъй като забавеното влияние на високите лихвени проценти евентуално ще има по-силен резултат върху търсенето на избрани артикули, може да минат няколко месеца, преди международната търговия да доближи дъното ", заключи тя. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР