В края на януари 2020 г. беше обявено, че е

...
В края на януари 2020 г. беше обявено, че е
Коментари Харесай

Решават съдбата на имот, неработещ от началото на демокрацията

В края на януари 2020 година беше оповестено, че е налице капиталово желание към едно от районните летища на България, които след началото на демокрацията остана затворено. Става дума за летището в Русе. Интересът е от страна на малайзийска компания, която е първият действителен вложител към въпросния парцел.

„ Като човек занимаващ се интензивно с политика и участващ в ръководството на Русе, доста пъти съм бил извънредно печален, че на моето потомство се падна да търсим тежки решения, като да вземем за пример, какво да се случва със постройките на затворени образователни заведения или с инфраструктурни обекти с отпаднала нужда. Рядко се случва да градим... “, написа в своя Facebook профил Иво Пазарджиев, който с общинския консултант Владо Владов посетиха аеропорта ден преди общинарите да решат ориста му. „ Към днешна дата това също е едно тъжно място, което припомня за дейния живот, който е кипял преди години в нашия град.

Обнадежден съм обаче, че на днешното съвещание на Общински съвет – Русе има късмет да създадем първата крачка към възраждането на самолетния превоз в русенска област. Ако активността на летище Русе бъде възобновена, там ще се открият голям брой работни места. Ще бъде построена школа за водачи. Русе и близките обитаеми места ще кипят от живот и ще бъдат цялостни с интелигентни и добре платени експерти. Ако успеем да създадем всичко това, публичните ни задължения няма да са били напразни! “, добави Пазарджиев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР