В края на второто тримесечие на 2018 година, делът на

...
В края на второто тримесечие на 2018 година, делът на
Коментари Харесай

Counterpoint: За второто тримесечие Apple има 62% от печалбата на пазара

В края на второто тримесечие на 2018 година, делът на Apple на световния пазар е достигнал съвсем две трети. Това се вижда от доклада на аналитичната компания Counterpoint Research.

Според тази информация, компанията от Купертино владее 62% от общата облага на целия световен пазар на смарт телефони. Това е малко по-малко от постигнатото към вторите тримесечия на 106 и 2017 години. На второ място по този параметър, със доста закъснение, е компанията Samsung, която има 17% от общата световна пазарна облага. Пазарният дял на облагата на Samsung през последните месеци непрестанно понижава.

Но за сметка на това делът на световната облага на всички китайски компании се е нараснал. Най-голям е растежът на Huawei, който към второто тримесечие на годината е повишен до 8%. Делът на OPPO е 5%, Vivo – 4%, Xiaomi – 3%.



Високият дял на облагата на Apple се дължи на високата цена на нейните смарт телефони и високия марж. На процедура Apple е окупирала сегмента на скъпите смарт телефони. Цели 88% от всички смарт телефони с цена над $800 са на другите версии на iPhone. Сегментът от $600 до $800 е разграничен съвсем наедно сред Apple и Samsung с дял от 44% и 41%.

Китайските производители показват най-голяма мощ в ценовия сегмент от $400 до $600.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР