В края на тази година България ще се сдобие с

...
В края на тази година България ще се сдобие с
Коментари Харесай

Министър Меджидиев: В края на годината ще получим първия медицински хеликоптер от Италия

В края на тази година България ще се снабди с първия нов медицински хеликоптер . Споразумението за покупка е за 15 декември и е подписано с италианската компания „ Леонардо “. Останалите пет летателни машини ще бъдат доставени на стадии през идващите няколко години . Това съобщи здравният министър доктор Асен Меджидиев в ефира на „ Българска национална телевизия “.

Вече са оповестени местата за лекарите и екипите , които ще се образоват във Военномедицинска академия /ВМА/. Паралелно започва и набирането на водачи и техници за хеликоптерите, които също ще минат през профилиран курс.

„ Първите лекарски екипи ще са от анестезиолози и реаниматори, които наложително ще минат през катедрата по авиационна медицина на ВМА. Там ще се реши дали са годни за хвърчене и какво е физическото им положение. Ген. Мутафчийски даже построява макет на хеликоптер, на който ще се прави образованието “ , съобщи министър Меджидиев.

Хеликоптерни площадки ще бъдат построени в градовете София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Плевен, Добрич, Ямбол и Балчик.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР