В края на следващата седмица пускат движението по вече разширения

...
В края на следващата седмица пускат движението по вече разширения
Коментари Харесай

От понеделник започва ремонт на столичния булевард Пенчо Славейков

В края на идната седмица пускат придвижването по към този момент разширения бул. " Тодор Каблешков ". Кои са идващите летни поправки, които предстоят в столицата, вижте в репортажа на Карина Караньотова.

София

В момента асфалтират бул. " Тодор Каблешков ", а в четвъртък към този момент ще е отворен за придвижване. Това доста ще облекчи трафика. Веднага по-късно ремонтните действия се местят на бул. " Монтевидео ", който поетапно се уголемява. От понеделник стартира и построяването на входовете към метростанцията на Медицинска академия, като напълно ще бъде реновиран и бул. " Пенчо Славейков ".
Йорданака Фандъкова, кмет на София: Възползваме се от това, че поради метрото там се затваря, с цел да стартираме и цялостна реорганизация на бул. " Пенчо Славейков ", от " Прага " до бул. " Витоша ".
Булевардът няма да бъде затворен изцяло, само че придвижването ще бъде стеснено. Тази организация, ще продължи доникъде на септември.

Евгени Крусев, зам.-кмет по превоза: Като ул. " Георги Софийски " ще бъде отворена за придвижване в неделя, т.е. правата, която до в този момент беше затворена, се отваря и надлежно се затваря напълно " Пенчо Славейков " в региона на самото кръстовище, като всички, които желаят да преминат от бул. " Витоша " към " Пирогов " и в противоположна посока ще бъде допустимо, само че ще би трябвало да обикалят през обходния маршрут, който е към този момент построен.
Асфалтираната в понеделник голяма дупка на кръстовището на ул. " Шишман " и ул. " Иван Вазов " през днешния ден още веднъж зейна. По думите на зам.-кмета по превоза Евгени Kрусев, ремонтът е малотраен, тъй като там има огромен теч, който още веднъж предизвиква проблеми. Те ще се решат дефинитивно след отстраняването на повредата и построяването на нов водопроводен колектор. След това ул. " Иван Вазов " ще бъде изцяло преасфалтирана.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР