В края на септември и началото на октомври дейността си

...
В края на септември и началото на октомври дейността си
Коментари Харесай

Две нови пространства за изкуство отварят врати в София

В края на септември и началото на октомври активността си ще стартират две пространства, въодушевени и отдадени на литературата и кино изкуството. И двете места включват тези тематични акценти както в имената си, по този начин и в интериора и програмата, която плануват.
КНИГАТА
Club&Books
Адрес: ул. Георги С. Раковски 193
КНИГАТА е място за литературни прекарвания. Пространството ще е непокътната територия за срещи с български и задгранични писатели, средище за литературни четения, диспути и представяния на книги. Тоще комбинира разнородни благоприятни условия за действия и превозване на свободното време. Ще е по едно и също време място за пиво и среща с приятели; място, на което човек може да остане самичък с обичаната си книга или пък инцидентно да попадне на концерт, камерно театрално събитие, разкриване на галерия или диалог с прочут публицист.
Символичното начало на КНИГАТА ще бъде сложено на 27 септември от 20:00 ч., когато специфични посетители ще бъдат изключителните музиканти Стефан Вълдобрев и Иван Лечев. Те ще изпълнят техния акустичен сет. Входът ще е свободен.
КИНО КУЛТУРА
Адрес: ул. Сан Стефано 22
Близо две седмици по-късно порти ще отвори едно от(гарантирано) най-интересните нови пространства в София. Инспирирано напълно от киното, дизайнът му е самобитен фон, ситуиран измежду три съществени екрана. Впечатляващият интериор е построен от разнообразни кино референции и детайли, които го трансформират в едно от изключително редките тематични места в града. Това внимание и обич към киното е закодирано още в име на мястото. КИНО КУЛТУРА е едно от емблематичните остарели кина в София. В предишното то се е намирало сред ул. „ Солунска “ и ул. „ Граф Игнатиев “. Имало е два салона и кино стратегия от целия свят. Било е измежду знаковите софийски киносалони, за които през днешния ден към този момент съвсем не съществува спомен.
Отдавайки респект на към този момент несъществуващото кино, стремежът за сегашното КИНО КУЛТУРА ще бъде да се трансформира в уютно, свястно и цялостно с усет (буквално и преносно) леговище в центъра на града.
Неговите мобилни пространствени решения ще разрешават разнороден диапазон от кино, театрални и музикални събития. То ще е място за изкуство, положително превозване и срещи с другари.
Откриването му ще бъде на 12 октомври от 20:00 ч. , когато музиката на „ Обичайните обвинени “ (Стефан Вълдобрев, Стоян Янкулов-Стунджи, Мирослав Иванов и Веселин Веселинов-Еко) ще сложи началото на програмата на КИНО КУЛТУРА. Гостуването им щe стартира, несъмнено, с осъществявания на песни и инструментални композиции от обичани български филми.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР