В края на седмицата елитът в конния спорт се събира

...
В края на седмицата елитът в конния спорт се събира
Коментари Харесай

Финалите на Световната купа по конен спорт по БНТ 3


В края на седмицата елитът в конния спорт се събира в Омаха, щата Небраска за финалите на Световната купа в олимпийската дисциплинираност прескачане на трудности.

40 състезатели от 5 континента ще си оспорват трофея и сериозния награден фонд от 1 300 000 евро.

В " Хелт Арена " ще са най-хубавите в прескачането на трудности и тези, които се показаха най-добре в Континенталните лиги през сезона.

Кулминацията е в събота през нощта, с огромния край, след който ще стане явен носителя на трофея.

На паркура ще излезе миналогодишният победител Мартин Фухс от Швейцария. Тук са и седем от първите 10 в международната класация. В " Хелт Арена " ще вземат участие актуалният номер 1, олимпийският първенец Хенрик декор Екерман със своя Кинг Едуард, а погледите на домакините ще бъдат ориентирани към Маклейн Уорд, който сграбчи трофея през 2017-та година в същата зала.

Трикратният победител Маркъс Енинг и спечелилият от 2014-а година Даниел Дойсер ще пазят честа на Германия, която е втората най-успешна нация на финалите. Летящият французин Жулиен Епилар, който сподели страхотна форма през сезона на Западноевропейската лига с Донатело д`Ауг, вторият от предходната година Хари Смолдърс с Монако и британците Скот Браш и Хари Чарлз допълват убийствената конкуренция.

Хиляди ще могат да се насладят на това съревнование, което ще се излъчва директно в 50 страни, измежду които Съединени американски щати, Канада, Нова Зеландия, Австралия, Китай, Близкия изток и Африка. Сред тях е и България, която е една от 11-те страни в Европа, които ще предават завладяващата конкуренция в дисциплината прескачане на препяствия.

Гледайте конен спорт от най-висока класа в четвъртък и петък от 16 часа, и огромния край в неделя от 18:00 часа по Българска национална телевизия 3!







Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР