В края на седмицата депутатите заседаваха трудно, след като БСП

...
В края на седмицата депутатите заседаваха трудно, след като БСП
Коментари Харесай

Цветанов: Няма нагласи за предсрочни избори

В края на седмицата депутатите заседаваха мъчно, откакто Българска социалистическа партия и ДПС бойкотираха кворума и не се записаха в залата.

„ Имахме хора в болнични, както и депутати, които са в командировка ”. Така зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов изясни в предаването на Нова телевизия „ Събуди се ” казуса в Народното събрание.

Великодушно вторият човек в ГЕРБ изясни, че не кори сътрудниците си от опозицията.

„ Не упреквам опозицията. Кворумът е обвързване на ръководещото болшинство. Бих могъл да ги укоря за това, че петък е пленарният ден на опозицията. Тогава се обезпечава парламентарният надзор върху изпълнителната власт. Когато приказваш, че искаш да бъдеш някаква опция и да предлагаш други модели, би трябвало да бъдеш в Народното събрание ”, разяснява Цветанов.

На въпрос допустимо ли протестът на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи да докара до парламентарна рецесия, Цветанов съобщи, че няма публично въодушевление за предварителни парламентарни избори.

Той съобщи, че поетите задължения към майките на деца с увреждания ще бъдат спазени.

„ В средата на декември ще бъдат признати законодателните промени, с цел да може в новия бюджет, който ще бъде признат, да има заделени 150 млн. лева за обществената политика, обвързвана с децата с увреждания ”, разясни Цветан Цветанов.

Той разяснява и инспекциите и арестите, които текат в Агенцията за българите в чужбина.

„ Това, което е видно, е че има политическа воля, с цел да може да се даде цялостна гаранция на българските институции да си правят работата. Нека да е ясно, че с цел да се получи българско поданство, има доста институции. В последна сметка като се приготвят документите, вицепрезидентът е този, който подписва приемането на българско поданство “, уточни Цветанов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР