В края на работния ден вчера при акция на Специализираната

...
В края на работния ден вчера при акция на Специализираната
Коментари Харесай

Пловдивският кмет Ральо Ралев е задържан за корупционни престъпления

В края на работния ден през вчерашния ден при акция на Специализираната прокуратура беше задържан районният кмет Ральо Ралев.

До среднощ продължиха обиските и разпитите в регион „ Северен “ в Пловдив.

Все още прокуратурата не е дала публична информация за аргументите за ареста. В следствието вземат участие представители на Икономическа полиция и Комисията за противопоставяне на корупцията. Ралев е арестуван за корупционни закононарушения и нарушавания при публични поръчки, дружно с него е задържан и пловдивски архитект, заяви Нова тв.  Медията твърди, че карцерът е след сигнал на основния прокурор Сотир Цацаров за скандалния парк зад хотел " Санкт Петербург ", където имаше митинги против това паркът да бъде застроен.

Освен кмета Ральо Ралев са разпитани и чиновници на администрацията. По непотвърдена информация, домът на Ралев също е бил обискиран.

Ралев бе докаран с белезници в районното кметство. Той бе придружаван от маскирани чиновници на реда. На въпрос от публицисти за какво е задържан, Ральо Ралев отговори, че няма визия.

В кметството влезе и юрист Сузана Алекова, която е персонален бранител на Ралев. Тя изясни, че най-вероятно районният кмет ще бъде арестуван за 24 часа, до момента в който се изяснят събитията към задържането му. Адвокат Алекова добави, че и тя самата не е наясно за какво тъкмо е арестуван, като означи, че в никакъв случай до момента не му се е случвало сходно нещо и нощес още не са му били повдигнати обвинявания.

Ральо Ралев е кмет на " Северен " втори мандат от ГЕРБ.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР