В края на отминалото десетилетие, в автомобилен план, се появиха

...
В края на отминалото десетилетие, в автомобилен план, се появиха
Коментари Харесай

Какво ни очаква: Ток вместо петрол

В края на отминалото десетилетие, в авто проект, се появиха доста нови трендове и технологии - от изменението на климата, приет за екзистенциален проблем, до електрическите транспортни средства, автоматизацията, изкуствения разсъдък и самостоятелното шофиране. През идващото десетилетие тези нововъзникващи трендове могат да се оформят и да станат част от нашия живот, променяйки го коренно.

Засилването на битката против изменението на климата, увеличението на производството и по-евтината сила от възобновими източници, създаването на транспортни средства с електричество (или по-широко различна сила, в това число водород), съставляват сериозна опасност за изкопаемите горива. Ако доста страни към този момент интензивно понижават потреблението на въглища, петролната индустрия към момента не е изправена пред екзистенциална опасност, защото забележителна част от суровия петрол се употребява, както за гориво, по този начин и за произвеждане на пластмаса.

Въпреки това битката против пластмасата може да удари този пазар. А разпространяването на електрически транспортни средства към този момент се трансформира в съществено предизвикателство, тъй като автомобилният превоз, съгласно Международната организация по енергетика (IEA) за 2017 година, съставлява 49,2% от търсенето на нефт. Ако наклонността за електрифициране на колите продължи с тези темпове и производството на пластмаса бъде фрапантно понижено, каквито са проектите, търсенето на нефт ще спадне фрапантно, за сметка на производството на електрическа сила, което ще се усили в пъти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР