В края на октомври в зала България“ се завръща най-любознателната

...
В края на октомври в зала България“ се завръща най-любознателната
Коментари Харесай

Фортисимо фамилия поставя началото на новия сезон със Спящата красавица

В края на октомври в зала „ България “ се завръща най-любознателната аудитория – детската, за първия концерт на „ Фортисимо фамилия “ – „ Спящата хубавица “ на Чайковски.

За поредна година музикалните приказки на „ Фортисимо “ ще се появят и дружно със Софийската филхармония ще покажат вълшебния свят на класическата музика пред хиляди деца.

През новия си сезон от екипът е заложил в програмата на шест детски концерта, два за тийнеджъри и е дин  учебен концерт за възрастни в програмата „ фортисимо Академия “.

„ Всичко е доста рисково във „ Фортисимо фамилия “ и може би това е едно от най-ценните качества на този план, че той е извънредно динамичен, тъй като се прави за деца. Много рядко се повтарят концерти. От деветте стратегии на Фортисимо за тази година, единствено две се повтарят, всички останали се вършат сега “, споделят артистът Деян Ангелов и виртуозният цигулар Павел Златаров.

„ Чайковски е може би най-популярният композитор в света. Първият концерт „ Спящата хубавица “, не е толкоз концерт за спящата хубавица, колкото е един концерт, отдаден напълно на музиката на Чайковски. Искаме да въведем децата в изключителното многообразие и хубост на музиката на Чайковски. Вече „ Лешникотрошачката “ е един план, който ще бъде напълно на музиката от балета „ Лешникотрошачката “. Спяща хубавица на сцената няма да има. С риска да издам от кухнята неща, ще кажа, че някой е липсващ, към момента не знаем кой “, сподели Залаторов.

„ Спящата хубавица “ ще бъде на 28 октомври в зала „ България “, от 11.30 часа, сподели писателят Александър Чобанов, който е и сценарист на „ Фортисимо фамилия “.

„ Важното е не толкоз самата спяща хубавица и дали е там, значимото е, че продължаваме да описваме просветителни истории на децата и да има все подобен необятен интерес към програмата. Има няколко опита и за нас. Единият от които е просветителният концерт за възрастни „ Пролетно свещенодействие “, което е една доста сложна пиеса за осъществяване и не знам по какъв начин ще се оправим “.

Още можете да чуете в звуковия файл.  
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР