В края на октомври в зала “България” се завръща най-любознателната

...
В края на октомври в зала “България” се завръща най-любознателната
Коментари Харесай

Децата и класическата музика - Мисията възможна

В края на октомври в зала “България” се завръща най-любознателната и усмихната аудитория - детската, за първия концерт на Фортисимо Фамилия - “Спящата красавица” на Чайковски.

За поредна година обичаните музикални приказки на Фортисимо ще обагрят сцената на концертен комплекс “България” и дружно със Софийската филхармония ще разкрият вълшебния свят на класическата музика пред хиляди деца.

Предстои среща със "Спящата хубавица " на Пьотър Илич Чайковски, чиято основа е едноименната приказка на Шарл Перо. Фортисимо Фамилия ще преплете слово и музика, с цел да води обичаната си детска аудитория на странствуване в приказния свят на един от най-известните и обичани сюжети за деца.

Актьорите Иван Бърнев и Богдана Трифонова дават обещание същинско развлечение за детската аудитория с, несъмнено, наложителното наличие на Софийска филхармония под диригентската палка на Найден Тодоров.

Този сезон от екипa на програмата още веднъж са заложили на разнороден музикален плакат с шест детски концерта, два за младежи и един учебен концерт за възрастни в програмата “Фортисимо Aкадемия”. Билетите са към този момент в продажба!

Програма на концертите:

"Спящата хубавица " - за деца 28 октомври, неделя 11:30 часа
"Вивалди и Малкия Ото " - за деца 25 ноември, неделя 11:30 часа
"Музика от анимета " - младежи и възрастни 2 декември, неделя 19:00 часа
"Лешникотрошачката " - за деца 23 декември, неделя 11:30 часа
"Приказка за Крали Марко " - за деца 27 януари, неделя 11:30 часа
"#Отело "- концерт за тийейджъри - 24 февруари 19:00 часа
Фортисимо Академия - "Пролетно свещенодействие "- концерт за възрастни - 24 март, неделя 19:00 часа
"Шехерезада " - за деца 14 април, неделя 11:30 часа
"Детска кино музика " - за деца 19 май, неделя 11:30 часа

Концертите на Фортисимо Фамилия постоянно са направлявани от водещи актьори, които вършат още по-достъпно наличието им, както за децата, по този начин и за възрастните. Повече информация за детската музикално-образователна стратегия търсете на www.fortissimo.bg/family, както и във Фейсбук страницата на Fortissimo Family.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР