В края на октомври (29.10-31.10) Plovdiv Jazz Fest ще отбележи

...
В края на октомври (29.10-31.10) Plovdiv Jazz Fest ще отбележи
Коментари Харесай

Четирикратният носител на Грами Антонио Санчес ще бъде гост на седмия Plovdiv Jazz Fest |

В края на октомври (29.10-31.10) Plovdiv Jazz Fest ще означи своето седмо издание.

Всички концерти от главната стратегия ще се проведат в Дом на културата „ Борис Христов “. В програмата на тазгодишния фестивал вземат участие двама носители на „ Грами “.

Ден преди виртуозното трио на Брад Мелдау, на сцената на Plovdiv Jazz Fest ще се качи различен незабравим музикант, който в кариерата си дотук е спечелил четири пъти „ Грами “ и е бил номиниран 10 пъти за влиятелния приз. Антонио Санчес е един от най-забележителните барабанисти на актуалната джаз сцена. Той е още композитор и продуцент. Като водач основава седем албума.

На 30 октомври от 20:00 в Дом на културата „ Борис Христов “ той избра да показа композиции от един от най-ярките си и неконвенционални албуми – Bad Hombre. Създаден през 2017 година, той несъмнено е една от най-личните работи на Антонио Санчес. В напълно соловият албум преобладават модерни изразни средства и електроника. Композициите са изпълнени със социално-политически послания, те са протест и реакция против дейностите на администрацията на Доналд Тръмп. В идващия си албум Lines in the Sand (2019), записан дружно с неговата група Migration, Антонио Санчес прекатурва обществения си яд в музикални послания на митинг против политическата неправда и респект към житейския опит на всеки бежанец.
Антонио Санчес е роден в Мексико, където стартира да свири професионално още в ранните си тийнейджърски години. Следва класическо пиано и джаз в Музикалния лицей „ Бъркли “. Откакто се мести в Ню Йорк през 1999, Антонио Санчес се трансформира в един от най-търсените барабанисти на интернационалната сцена. В идващите 18 години записва 9 албума с Пат Матини и работи с Чък Кърия, Гари Бъртън, Майкъл Брекър, Чарли Хейдън и Тутс Тилeманс.
През 2014 година работата на Санчес става необятно известна със запаметяващата се музика на кино лентата „ Бърдмен (или непредвидената добродетел на невежеството) “ на режисьора Алехандро Гонсалес Иняриту. Филмът печели четири награди „ Оскар “, а Антонио Санчес става притежател на „ Грами “ за неговия саундтрак. Санчес има още номинации за „ Златен глобус “ и премията на БАФТА и е притежател на голям брой музикални оценки.
Антонио Санчес идва в Пловдив дружно със брачната половинка си – певицата Тана Алекса , която също ще вземе присъединяване в концерта. Нейният най-нов албум ONA (от хърватски – „ Тя “), публикуван през 2020 година, бе въодушевен от разнообразни генерации дами, женски придвижвания, мултикултурни истории на дами емигрантки. За него тя получава две номинации за „ Грами “ за „ Най-добър вокален албум “ и „ Най-добро инструментално джаз соло “ (за осъществяването на Реджина Картър).

Специалната продукция на Plovdiv Jazz Fest „ Четири млади дами пеят джаз “ ще сложи началото на седмото издание на фестивала. На 29 октомври от 20:00 ч. на сцената на Дом на културата „ Борис Христов “ ще се качат четири от най-впечатляващите и отличителни гласове на българската джаз и поп сцена – Велека Цанкова, Едит Унджиян, Елена Сиракова и Мирослава Тодорова .
Вокалният план ще включва песни от някои от емблематични филми на XX в., множеството от тях черно-бели. Тази хармония ще бъде претворена в новия прочит на остарелия музикален материал, поверен на маестро Васил Спасов – един от изтъкнатите джаз музиканти, композитори и оркестратори. Програмата ще включва доста изненадващи версии на класики като Moon River от „ Закуска в Тифани “ или As Time Goes By от „ Казабланка “. Заедно с четирите млади дами ще бъдат и струнния квартет с присъединяване на Ивелина Христова (цигулка), Диляна Димитрова (цигулка), Мария Венкова (виола), Антоанина Юрганджиева (виолончело) и джаз триото: Васил Спасов (пиано), Мишо Иванов (бас) и Атанас Попов (барабани).
„ Четири млади дами пеят джаз “ ще бъде прибавен към серията на забавни и сполучливи планове, продуцирани от Plovdiv Jazz Fest. В тях са поканени разнообразни артисти, с хетерогенен вокален опит и присъщ жанр.
През 2015 година Plovdiv Jazz Fest показа вечер, отдадена на дамските джаз гласове, дружно с Андрония Попова-Рони, Белослава, Мирослава Кацарова и Хилда Казасян. Две години по-късно пък чухме и вокалната колаборация сред четирима господа: Орлин Павлов, Свилен Ноев, Стефан Вълдобрев и Павел Терзийски.

През всички дни на Plovdiv Jazz Fest 2021 във фоайето на Дом на културата „ Борис Христов “ ще бъде експонирана и изложбата „ Плакати за джаз “ – определено от сбирката на Международното триенале на театралния афиш – София.

Повече информация за билетите и достъпа до концертите от програмата на фестивала

могат да бъдат открити в мрежата на Eventim.
Освен тях в продажба са и, които включват всички концерти от главната стратегия на Plovdiv Jazz Fest.

Поради изискванията, в които се организира Plovdiv Jass Fest тази година потенциалът на залата няма да бъде намаляван, само че достъпът на публиката ще се реализира само с годни документи за имунизация или преболедуване на COVID-19. Необходимо е да се показа и документ за идентичност, с който да бъдат съпоставени имената.
Третата опция остава негативен PCR тест, изработен 72 часа преди началото на концерта или антигенен тест, изработен до 48 часа преди концерта.
Вратите отварят в 19:00 ч., с цел да може влизането на хората да бъде облекчено.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР