В края на миналия век онкоболните се лекуваха по-успешно отколкото

...
В края на миналия век онкоболните се лекуваха по-успешно отколкото
Коментари Харесай

Проф. Лъчезар Аврамов: В края на XX век онкоболните се лекуваха по-успешно от сега

В края на предишния век онкоболните се лекуваха по-успешно в сравнение с в този момент. Това съобщи ръководителят на Лабораторията по биофотоника на Института по електроника на Българска академия на науките проф. Лъчезар Аврамов. Той е номиниран за премията за извънредно високи научни достижения на Европейски Съюз " Декарт " през 2004 година за проучвания, свързани с диагностиката на онкологичните болести. Днес проф. Аврамов беше на среща с министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев. На срещата е разискван мораториумът върху новите медикаменти.

От позиция на науката са реализирани извънредно високи достижения във връзка с разбирането що е рак, на механизмите на развиване на раковите тъкани, на взаимоотношението им с разнообразни типове сътрудници, а от позиция на клиничната медицина сме си на равнището от 70-те години. Основната причина е това, че още преди десетилетия химическата индустрия откри в това поле опция за неограничени облаги и по най-различни способи се настани в лекуването на рака дотам, че в действителност унищожи всички други способи, които са съществували доникъде на предишния век и хората са се лекували по-успешно в сравнение с в този момент. Това са антитуморни ваксини, електромагнитни и магнитни полета, светлинни способи, изясни той пред БНР.

Когато се децентрализира доставката на медикаменти, незабавно се сътвори пазарна опция. А парите са като водата и електричеството – където има празно пространство, те ги зоемат. Изведнъж, откакто на онколечението с десетилетия не се обръщаше никакво внимание, породиха десетки, най-вече частни клиники, които се закачат за НЗОК и засмукват толкоз, колкото могат, разяснява проф. Аврамов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР