В края на миналия месец се проведоха първите три квалификационни

...
В края на миналия месец се проведоха първите три квалификационни
Коментари Харесай

Каква е равносметката за България след първите 3 мача от квалификациите за Мондиала

В края на предишния месец се организираха първите три квалификационни кръга по пътя към Катар 2022. България имаше три сложни конфликта, от които измъкна единствено една точка. Очаквахме повече от възпитаниците на Ясен Петров, само че очевидно това са опциите на националния тим. Шансовете за класиране на Мондиала наподобяват илюзорни, само че все пак “лъвовете ” не трябва да се предават. Ви дава право да прогнозирате дали ще играем на Световното състезание.

Стартирахме квалификационния цикъл по най-неприятния метод. Още в първия мач, който бе на “Васил Левски ” против състава на Швейцария, инкасирахме три попадения до 13-ата минута. Чрез Емболо, Саферович и Зюбер швейцарци взеха удобен задатък и си осигуриха трите точки. През второто полувреме българските национали се пробваха да върнат интригата, само че напъните им стигнаха за почетно попадение, осъществено от Кирил Десподов в 46-ата минута.

Три дни по-късно приехме селекцията на Италия, която бе триумфирала в първия кръг с 2:0 против Северна Ирландия. Този път нашите момчета започнаха по-спокойно дуела и се опитваха да отвърнат на офанзивите на гостите. В края на първата част “Скуадра Адзура ” получи дузпа, която не бе 100%-ова. Андреа Белоти застана зад топката и откри резултата.

След почивката имахме известни шансове пред вратата на Донарума, само че по този начин и не стигнахме до гол. Няколко минути преди последния сигнал Мануел Локатели оформи крайния резултат 0:2 в интерес на Италия.

След две провали и нула точки в актива, България се настани на 5-о място. Предстоеше ни аудиенция в Белфаст, където Ясен Петров искаше да даде късмет на по-периферни състезатели.

Четирима дебютанти се появиха на терена против Северна Ирландия. В стартовия състав имаше още млади футболисти като Йомов, Десподов и Антов, което бе най-хубавата вест за българските почитатели. С повече предпочитание и здрава игра, България измъкна точката в Белфаст. Отборът на домакините имаше самодейността и стигна до по-чистите положения. В самия завършек на срещата Митко Илиев стреля рисково с глава, само че ударът му бе париран от вратаря на северноирландци.

За страдание, България завоюва единствено една точка от първите три мача и остана на нежеланото 4-о място. Класирането за Мондиала наподобява невъзможна задача, защото ни предстоят тежки гостувания на Италия и Швейцария.

Да хвърлим обаче бърз взор към идните мачове на националите. На 2 септември гостуваме на Италия, а три дни по-късно одобряваме Литва с упоритостта за наложителни три точки. През октомври “лъвовете ” ще пътуват до Литва и ще одобряват Северна Ирландия, а през ноември ще се състои последният ни мач от квалификациите за Световното – аудиенция на Швейцария.

Поради неналичието на подготовка преди първите мачове управлението на БФС взе решение България да изиграе три контроли през май-юни. 1xBet ще Ви помогне да откриете най-хубавите коефициенти за всеки мач на родните национали. Можете да избирате всред редица варианти и да комбинирате няколко залога в общ фиш.

На 31 май България ще пътува до Словакия, а на 5 юни ще гостува на “ВТБ Арена ” за надзорен мач против Русия. Най-престижната инспекция ще се организира на 8 юни, когато националите излизат на “Парк де Пренс ” против международния първенец – Франция. Специалистите ни слагат в ролята на новобранци в идните срещи, което е предстоящо поради резултатите през последните години.

* обява

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР