В края на миналия месец NVIDIA обяви AI Summit –

...
В края на миналия месец NVIDIA обяви AI Summit –
Коментари Харесай

От съображения за сигурност NVIDIA отмени събитието AI Summit, което трябваше да се проведе в Израел

В края на предишния месец NVIDIA разгласи AI Summit – събитие, отдадено на най-новите разработки в региона на изкуствения разсъдък. Събитието бе планувано да се организира в Тел Авив от 15-ти до 16-ти октомври и трябваше да съдържа основна тирада на основния изпълнителен шеф на NVIDIA Дженсен Хуанг. Въпреки това, в светлината на последните събития на фона на нарастващия палестинско-израелски спор, NVIDIA реши да анулира събитието.

Основната причина за анулацията на срещата на върха за изкуствен интелект е желанието на NVIDIA да даде приоритет на сигурността и благосъстоянието на всички участници в събитието. Към момента компанията не е предоставила информация по отношение на опцията за пренасрочване на срещата на върха за изкуствен интелект, нито е прецизирала дали конференцията ще се организира в онлайн формат, в случай че не може да бъде проведена среща на върха.

„ Надяваме се, че това известие ви е застигнало и вие сте в сигурност и невредими. Със страдание ви оповестяваме, че заради актуалната обстановка в Израел взехме решение да отменим AI Summit, която беше планувана за 15-ти и 16-ти октомври. Изразяваме откровеното си състрадание към всички, които са наранени от тази обстановка. Безопасността и благополучието на нашите участници са наш главен приоритет и считаме, че това е най-хубавият вид за гарантиране на сигурността “, се споделя в известието на NVIDIA.

Очакваше се двудневното събитие на NVIDIA да притегли над 2500 разработчици и откриватели на изкуствения разсъдък. NVIDIA избра Израел за хазаин на AI Summit, защото страната има процъфтяваща стартъп екосистема с повече от 6000 стартъпа, доста от които работят в региона на изкуствения разсъдък.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР