В края на миналия месец ГЕРБ-СДС и Продължаваме промяната –

...
В края на миналия месец ГЕРБ-СДС и Продължаваме промяната –
Коментари Харесай

„Щастливо живяхме в лъжа“: дългият път до намиране на истината за едно осиновяване

В края на предишния месец ГЕРБ-СДС и „ Продължаваме промяната – Демократична България “ внесоха план за промени в Семейния кодекс, които плануват улеснение на процедурата по осиновяване и да отпадне тайната на осиновяването. Според вносителите, измененията засягат индиректно над два милиона българи. Това е една история за осиновяване от преди повече от 50 години и за дългия път до намиране на истината.

„ През 60-те години, когато аз съм се раждала, е имало скрити домове. Обикновено са били в села, край гора, направени, с цел да родиш отвън погледите на неоправдателното общество. Най-често ученички и студенти или извънбрачни деца. Във кино лентата „ Бъди благословена “ има един подобен дом, допустимо е в него да съм родена “, споделя журналистът Райна Дамяни.

Родителите ѝ дълги години не са имали деца, а детството си дефинира като прелестно, „ като под капак “. На 54 години, в деня на първия локдаун, схваща, че е осиновена. Усеща го. „ Винаги го усещах, в никакъв случай не посмях да ги попитам, с цел да не ги нараня. Щастливо живяхме в неистина. Животът ми като че ли отиваше по дяволите, в профил видяно прекрасен, само че потеглих да се разболявам, на психическо и физическо равнище. Опитах всички пътища, вървях на психоаналитик, целеустремено търсех отговор на въпроса „ за какво не съм щастлива “. А то е било, тъй като не знам коя съм “, споделя тя.

Започва да търси същинските си родители по всевъзможен метод. „ България е единствената страна, където да знаеш кои са същинските ти родители не е право, а закононарушение. Законът те глоби. Ходих още веднъж и още веднъж. През юни 2022 година започнах независимо пътешестване от Бургас към . Появиха се хора по пътя ми, останах дълго, търсенето продължи и разбрах кои са биологичните ми родители. Открих майка ми, тя отхвърли, не ме заболя. Не чаках такава среща “, разкрива Дамяни.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР