В края на миналата седмица старши треньорът на мъжкия национален

...
В края на миналата седмица старши треньорът на мъжкия национален
Коментари Харесай

Помощниците на Барчовски: Чест и признание

В края на предходната седмица старши треньорът на мъжкия народен тим Росен Барчовски разгласи щаба, с който ще работи в идните европейски квалификации. В него влизат трима души – старши треньорът на А1 Академик София Георги Давидов, помощникът в Левски Лукойл Димитър Ангелов и наставникът в Спортни гении Васил Христов, който през това лято бе отпред и на националния ни тим за младежи U20.

Димитър Ангелов изрази голяма упоритост и вяра за положително показване на националния тим в квалификациите.

„ За мен беше огромна изненада поканата на Росен Барчовски и включването ми в неговия щаб. Бях поласкан. Явно работа която правя в Левски е оценена. Влизам с огромна упоритост в това предизвикателство, уповавам се да реализираме положителни резултати и класиране на Европейско състезание, което е огромната ни цел. Работил съм с него и в ЦСКА, и в националния тим и постоянно сме се разбирали “, сподели помощникът в щаба на Левски Лукойл.
„ Не мога да не съм удовлетворен от поканата на господин Барчовски, с който се познаваме от доста от дълго време. Той е треньорът, при който се построих като играч, какъвто ме помните и в огромна степен и като човек! Да работиш в националния тим е самопризнание, както за треньорите по този начин и за играчите! Така съм го чувствал постоянно и като състезател и в този момент като треньор! Благодарности за поканата! “, показа вълнението си от поканата Георги Давидов.

„ Г-н Барчовски ми е сложил дилемите, които би трябвало да извършвам те са сложни и една от тях е и грижата за физическото положение и надзор на играчите! Знаете, че преди да заема поста старши треньор дълги години се грижех и за физическото положение на състезателите тъй че това няма да е нещо ново за мен и по този начин отпада и наемането на треньор по физическа подготовка! С Митко се познаваме добре с Васко също! Най-важното за мен е да създадем добър колектив и отлична атмосфера за работа, всеки да идва на драго сърце и мотивация за изява! Работил съм с съвсем всички състезатели и ги познавам доста добре, както и те мен! Имаме гений, направихме доста хубави мачове в предходните квалификации и се надявам с мъничко шанс да успеем в тези! Само да сме здрави и да успеем да съберем най-хубавото с което разполагаме! “, добави старши-треньорът на А1 Академик.

Васил Христов също призна, че е поласкан от поканата на селекционера.

„ Благодаря на Росен Барчовски за поканата да се включа в треньорския щаб на мъжкия народен тим. Да бъдеш част от представителния тим на страната си е огромна чест и отговорност. Благодаря за доверието към мен и съм убеден, че всички дружно можем да реализираме положителни резултати в този квалификационен цикъл “, сподели за www.basketball.bg младият експерт, който това лято изведе отборът ни до 20-годишна възраст до петото място на Европейското състезание в Португалия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР