В края на миналата седмица Община Пловдив е получила финансова

...
В края на миналата седмица Община Пловдив е получила финансова
Коментари Харесай

Райчев: Общината е санкционирана със 17 млн. лв. задари грешна поръчка на Тотев

В края на предходната седмица Община Пловдив е получила финансова глоба от над 17 млн. лева, наложена от изпълнителна организация „ Одит на средствата от Европейски Съюз “(ОСЕС). Глобата е наложена заради погрешно е извършена публичната поръчка за пречиствателната станция край Пловдив, а неточност е позволена в избора на реализатор.нУправляващият орган е задължил ОСЕС е решила да ни глоби 25% вместо 5%.
Прочетете още
Това оповестиха Здравко Димитров и вицето му Пламен Райчев по време на ексклузивен брифинг в общината. На него градоначалникът разгласи, че подава оставка като член на партията.

„ Сумата на тези 25% е 17 100 000лв. На този стадий ние изричаме своето мнение към оперативната стратегия, те респективно към ОСОЕ. Миналата седмица бяхме на среща в Министерство на финансите, с цел да понижим вредите. Това е един голям удар за Пловдив – това е половината от финансовата стратегия на града за цяла една година “, съобщи Пламен Райчев.

Решението за това кой да извършва поръчката е подписано юни месец 2019, „ т.е. тогава, когато нас ни е нямало “, разясни зам.-кметът по строителство Райчев.

„ За стадионите още първоначално беше ясно, че тези парите няма да стигнат. Трябва да има игрища и да се довършат, само че обстановката е такава, имаме и други неща - детски градини, улици, булеварди… Ето това са към този момент бакии. 17 милиона лв. ние ще ги платим всичките. Абсурдно е, по този начин ще потопим общината “, съобщи Здравко Димитров.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР