В края на миналата седмица директорът на ЦРУ Уилям Бърнс

...
В края на миналата седмица директорът на ЦРУ Уилям Бърнс
Коментари Харесай

Шефът на ЦРУ посетил тайно Киев

В края на предходната седмица шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс е посетил скрито Киев, с цел да се срещне с президента на Украйна Володимир Зеленски и управлението на украинското разузнаване, написа американският в. " Вашингтон пост ", като се базира на държавни източници, осведомени с визитата.
Според сведенията Уилям Бърнс е уведомил Зеленски за хипотетичните военни проекти на Русия в Украйна. Американското разузнаване следи от близко подготовката на Русия за нова огромна атака в Украйна, която може да стартира през идващите няколко месеца, написа изданието.

Междувременно Съединени американски щати оповестиха нов пакет военна помощ за Украйна на стойност от близо 2,5 милиарда $, включващо стотици бронирани машини и поддръжка за украинската противовъздушна защита, съобщи Ройтерс, като се базира на известие на американското министерство на защитата.
Новата помощ включва 59 бойни машини на пехотата " Брадли " и 90 бронирани машини " Страйкър ", се споделя в известието.
В пакета помощи са включени също спомагателни муниции за ракетните системи " Химарс ", 8 системи за противовъздушна защита " Авенджър ", десетки хиляди артилерийски снаряди и към 2000 бронебойни ракети, заяви министерството на защитата.

Съединени американски щати са дали до момента общо 27,4 милиарда $ помощи на Украйна в региона на сигурността, откогато Русия нахлу в страната през февруари предходната година, напомня Ройтерс.
Западните съдружници дадоха обещание оръжие за милиарди долари на Украйна. Опасявайки се, че зимата ще даде опция на съветските сили да се прегрупират и да се хвърлят в масирано нахлуване, Украйна упорства за още помощи, с цел да се бори с нашествието на Москва.
Руски разследващ транспортен съд патрулира край крайбрежията на Хаваите, само че към този момент продължава да плава в интернационалните води, заяви Пентагонът, представен от Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.
Според известието бреговата защита на Съединени американски щати следи плаващия през последните няколко седмици край Хаваите разследващ транспортен съд " Карелия " от клас Вишня на Русия.
" Не мога да кажа за какво руснаците плават с кораба тъкмо в този момент, моментът е някак си нерешителен ", сподели представителят на Пентагона Сабрина Сингх и добави, че бреговата защита още държи под наблюдаване кораба, който оперира в интернационалните води.
" Не сме забелязали някакво рисково или непрофесионално държание и чакаме руснаците да оперират в региона в сходство с интернационалното право ", добави Сингх.
Асошиейтед прес отбелязва, че до момента в който появяването на съветски разследващ транспортен съд около американската тихоокеанска брегова линия не е нещо извънредно, този път на случая се обръща повече внимание заради засиленото напрежение сред Съединени американски щати и Русия по отношение на нахлуването на Москва в Украйна и неопределените закани за потребление на нуклеарни оръжия.
 
 
20 Яну 202320120 Яну 202327320 Яну 202377020 Яну 202341520 Яну 202357419 Яну 20231061КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани10 Яну 2023326211 Яну 2023130119 Яну 202329528 Дек 20221005
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР