В края на миналата седмица, американската компания Kaseya алармира за

...
В края на миналата седмица, американската компания Kaseya алармира за
Коментари Харесай

След атаката към Kaseya: REvil искат огромен откуп

В края на предходната седмица, американската компания Kaseya сигнализира за случай по сигурността, засегнал доста от техните клиенти. Става дума за следващата офанзива към вътрешната линия за доставка на компания, при която атакуващата страна, компрометира мрежата на Kaseya, с цел да достави злотворен код към бизнесите, обслужвани от организацията.

Kaseya, IT компания, предлагаща сервизни и мониторингови услуги на снабдители на менажирани услуги (managed service providers, MSPs) и компании, обслужва 40 000 свои клиенти по целия свят. В края на предходната седмица, компанията уведоми на своя уебсайт за случай с Kaseya VSA, главният артикул на Kaseya, служител за обслужване и мониторинг на мрежите на клиентите им. Засегнати са десетки MSP снабдители, обслужващи голям брой клиенти, което прави от актуалната обстановка „ злополучие “. Точно по този начин го дефинира за CRN изпълнителният шеф на огромна MSP компания, поискал анонимност.

„ Това визира всичките ни интервенции. Изключително неприятна вест е за всички MSP, когато снабдител на платформа, като тази бъде ударен. Най-лошият сюжет тук е рансъмуер, който да засегне данните ни “, споделя той.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР