В края на миналата година Qualcomm представи високопроизводителната SoC Snapdragon

...
В края на миналата година Qualcomm представи високопроизводителната SoC Snapdragon
Коментари Харесай

Lenovo представи първия в света лаптоп със 7 nm SoC Snapdragon 8cx и 5G модем

В края на предходната година Qualcomm показа високопроизводителната SoC Snapdragon 8cx за новото потомство преносими компютри с Windows 10 за ARM процесори. А в този момент, по време на ревюто Computex 2019 Lenovo показа преносим компютър, основан на новата система върху чипа.

Засега мобилното устройство няма име и е показано като Project Limitless, което би трябвало да излезе на пазара при започване на идната година, макар че проектите бяха сходни преносими компютри да се появят през третото тримесечие на тази година.



Но по този начин или другояче, Lenovo Project Limitless е първият преносим компютър, основан на SoC Snapdragon 8cx с интегрирания модем Snapdragon X55 5G, работещ под ръководството на операционната система Windows 10 за ARM процесори. Официалното изображение демонстрира, че това е преносим компютър трансформър, който може да се употребява и като таблет. Няма никакви детайлности за останалите механически характерности, което не е за удивление, тъй като преносимият компютър би трябвало да излезе на пазара през 2020 година. Пазарните анализатори са на мнение, че устройството няма да е на ниска цена.
1 от 2
Едновременно с това в уеб пространството се появиха резултатите от тестванията на чипа Snapdragon 8cx, които наподобяват многообещаващо. Докато предходният флагман Snapdragon 850 в редица приложения бе по-бавен от най-слабите процесори Intel Atom, новият Snapdragon 8cx към този момент е съперник на Intel Core i5-8250U . Освен това, в някои проби системата върху чипа на Qualcomm изпреварва процесора на Intel.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР