В края на миналата година лудостта по bitcoin обхвана света,

...
В края на миналата година лудостта по bitcoin обхвана света,
Коментари Харесай

Колко трябваше да инвестирате в bitcoin, когато струваше под $1, за да станете милионер?

В края на предходната година лудостта по bitcoin обхвана света, като за малко време цената на криптовалутата скочи над историческото равнище от 19 000 $. 2018 година обаче стартира с много по-слабо показване на цифровите пари.

След като бяха въведени редица ограничавания за търговията с bitcoin, цената му се сви, като към днешна дата той се търгува на половина на рекордната си стойност.

Въпреки това криптовалутата и през днешния ден носи съществени облаги за вложилите в нея. Но това важи най-много за тези, вложили в нея преди години.

Назад при започване на 2011 година цифровата валута се търгува под 1 $. На 3 януари през тази година, да вземем за пример, цената на bitcoin е едвам 31 цента.

Калкулаторът на онлайн платформата 99bitcoins демонстрира, че в случай че човек тогава си е купил единствено 1 цифрова монета, през днешния ден облагата от инвестицията му ще бъде в размер на 8221 $. Вложение от 50 $ в bitcoin към този миг би направило всеки милионер, като в този момент той би имал облага от 1 325 902 $.

През 2013 година цифровата валута за първи път трансферира 100 $. Към 10 юни на тази година, да вземем за пример, bitcoin коства 103,97 $. Покупката на един тогава би означавала 2 757 082 $ в сметката през днешния ден.

Миналата година беше рекордна в историята на цифровата валута. В началото на януари обаче тя към момента се търгува под 1000 $.

На 2 януари цената й е 985,56 $. Инвестицията от 100 $ в bitcoin към тази дата би била повече от 6 пъти по-голяма през днешния ден или 685 $. Закупуването на една цяла цифрова монета пък би донесло облага от 6755 $./money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР