В края на миналата година Израел яростно се конкурираше с

...
В края на миналата година Израел яростно се конкурираше с
Коментари Харесай

Как Израел си осигури повече ваксини, отколкото може да ползва

В края на предходната година Израел гневно се конкурираше с надалеч по-големи страни, с цел да си обезпечи от международните производители ваксини против Covid-19. Сега страната е измежду първите в света по ритъм на имунизация, разполагайки с повече ваксини – към този момент пристигнали или предстоящи, в сравнение с може да употребява.

Как страна с едвам 9 млн. население съумя да убеди фирмите, привличани от пазари с милиони евентуални клиенти, да изпълнят първо нейните поръчки? Отговорът се крие в 17 диалога, извършени сред изпълнителния шеф на Pfizer Алберт Бурла, израелския министър председател Бенямин Нетаняху и израелския здравен министър Юли Еделщайн. Двамата израелски политици са дали обещание да провеждат една от най-бързите акции по имунизиране в света и да споделят данните за въздействието ѝ върху пандемията, стига доставките да са обилни и без спиране.

Pfizer дава единодушие и доставките стартират в средата на декември.

Компанията ще може да се хвали с това, да оповести констатациите и да прави облага, споделя Еделщайн в изявление пред английския в. " Файненшъл таймс " и добавя: " Ако не беше това, която и да е компания даже не би погледнала към нас – биха търсили 100 пъти по-големи пазари ".

В очакване на още доставки, към март Израел ще има остатък от ваксини, предоставени от трите съществени производителя.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР