В края на миналата година е станало ясно, че Арабаджиеви

...
В края на миналата година е станало ясно, че Арабаджиеви
Коментари Харесай

МВР знаели от миналата година, че Арабаджиеви се укриват в апартамента на Жоро Шопа

В края на предходната година е станало ясно, че Арабаджиеви се укриват в парцел на територията на Испания, благосъстоятелност на доближен на Брендо - Георги Семерджиев, прочут като Жоро Шопа. Същият е разследван от швейцарските управляващи за пране на пари и трафик на кокаин.

По времето, когато Арабаджиеви са били във Франция, френските управляващи не са ги разкрили, а българската страна не е имала пълномощия да ги търси там. Това изясни пред Българска национална телевизия заместникът на основния прокурор Иван Гешев.

В началото на януари е била направена европейска заповед за претършуване на жилището, добави той. Самият факт, че се намират там, приказва за съзнателно укриване, допуска Гешев.

Спецпрокуратурата последните години се изправя против хора с въздействие и пари, а тези хора ще създадат всичко допустимо да се защитят, разкри Гешев.

По думите му с изключение на адвокатска помощ те употребяват начини като оклеветяване на магистрати, медийни офанзиви и това било естествена тактика. Категорично е, че хората се тормозят от страната, откакто се крият.

Компютърни конфигурации, телефони, документи на хартия ще бъдат събрани като доказателства от испанските управляващи. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР