В края на месец юни Дезинфекционна станция“ ЕООД стартира въздушни

...
В края на месец юни Дезинфекционна станция“ ЕООД стартира въздушни
Коментари Харесай

Унищожават с дрон комарите в Бургас

В края на месец юни „ Дезинфекционна станция “ ЕООД започва въздушни обработки против ларви и имаго на комари в Бургас.

Различното е, че те към този момент се правят със аграрни дрон AGRAS Т30.

След възбраната на ГВА за потребление на мотоделтапланер при такива въздушни обработки, заради близостта на Атанасовско езеро и езерото Вая до Летище Бургас, Дезинфекционна станция потърси и откри различни разновидности. В езерото Вая сполучливо беше осъществена ларвицидна обработка с лодка на ИАРА. Атанасовско езеро обаче няма по какъв начин да се обработи по вода, тъй като е плитко. Така земеделският дрон се оказва извънредно ефикасен вид за осъществяване на ДДД обработки в недостъпните с наземна техника територии. Със своето крепко и издръжливо тяло и контейнер от 30 л., той може да обработи до 160 декара за един час. Разполага с 16 дюзи за оптимално покритие и висок интензитет на напръскване. Снабден е с прожектор и двойна FPV камера за предаване в действително време, което разрешава обработките да се правят рано заран и в тъмните часове на денонощието. Сферичният радар разрешава самостоятелно адаптиране към терена и всепосочно заобикаляне на трудности и рискови обекти. Интелигентното дистанционно управление дава опция на оператора да управлява скоростта на придвижване и количеството на впръсквания препарат.

През месец юли със земеделския дрон бяха осъществени ларвицидни и имагоцидни обработка на водни площи и тръстикови масиви в Атанасовско езеро, както и ларвицидни в кв. „ Сарафово “. Апаратът сполучливо може да се употребява и за дезинсекционни обработки против гъсеници на бялата американска пеперуда. Това бе направено в ж.к. „ Меден рудник “. Там бяха обработени дървета с височина на короната над 15 м.

Предстоят ларвицидни и имагоцидни обработки по езерото Вая.

Чрез приложения сложен метод по въздух, земя и вода се цели понижаване на високата популация на комари и разпространяването на гъсеници на територията на община Бургас.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР