В края на месец юли Столичният общински съвет ще гласува

...
В края на месец юли Столичният общински съвет ще гласува
Коментари Харесай

Край на ремонтите по всяко време

В края на месец юли Столичният общински съвет ще гласоподава нова разпоредба за контролиране на шума. Целта е да не приключи безразборното осъществяване на строително ремонтни действия. Често пъти съседи злоупотребяват и не съблюдават обикновени правила като да вземем за пример да не подвигат звук сред 14 и 16 ч. или след 22 ч. вечерно време. Новата разпоредба има за цел да реши точно този проблем. С нея се не разрешава строителство или ремонт в интервала от 22 до 8 ч. и сред 14 и 16 ч. За изкъртване на стени ще се желае единодушието на съседи. Ако съседът ви въпреки всичко не пази тишина в посочените ценови диапазони, то може да се обадите на тел. 112 или на телефона за сигнали към Столичния инспекторат.

Размерът на санкциите е сред 100 и 200 лева за физически лица и от 200 до 400 лева за юридически. При всяко последващо нарушаване санкцията се повишава, само че не надвишава 1000 лева

Изключение се прави за поправки на обекти от инфраструктурно значение, като да вземем за пример булеварди, метро. Възможно е и основният проектант на София Здравко Здравков да внесе оферти за промени в някои текстове, защото има обекти, чийто строителен цикъл не трябва да бъде преустановяван. Сред тях е и строителството на третия метродиаметър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР