В края на месец март топлофикационните дружества в страната представиха

...
В края на месец март топлофикационните дружества в страната представиха
Коментари Харесай

КЕВР: Парното няма да поскъпва, напротив – ще поевтинее още


В края на месец март топлофикационните сдружения в страната показаха в Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) заявките си за цени на топлинната сила за новия отоплителен сезон. Топлофикационните сдружения желаят доста нарастване на цената на парното и топлинната сила. Това съобщи в онлайн послание ръководителят на регулатора Иван Иванов, представен от БГНЕС.

По този мотив се обръщам към всички консуматори – посрещнете умерено Великденските празници, не се тормозете. Искам да заявя, че всевъзможни претенции за нарастване на цената на топлинната сила са напълно неоснователни “, безапелационен е Иванов.

Председателят на комисията увери, че КЕВР ще поправя по обективен метод всички заявки за цени като в профил непозволено поисканите разноски и няма да допусне нарастване на цената. „ Напротив – след значителното понижение на цената на природния газ, който въздейства най-силно на цената на топлинната сила, мога да заявя, че цената на парното отпление през новия отоплителен сезон ще бъде по-ниска от миналия “, дава обещание Иван Иванов.

От КЕВР подсигуряват, че на всички консуматори на топлинна сила и природен газ ще бъдат върнати надвзетите суми за интервала август 2019 – март 2020 година по обективен метод. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР