В края на месец август 2022 г. регистрираните безработни в

...
В края на месец август 2022 г. регистрираните безработни в
Коментари Харесай

С 519 по-малко са регистрираните безработни в ДБТ-Плевен спрямо август 2021 г.

В края на месец август 2022 година записаните безработни в Бюро по труда Плевен са 2558, като по отношение на месец юли се регистрира леко нарастване с 0,02%, или с 11 лица повече.

Равнището на записаната безработица в ДБТ – Плевен е 4,07%. В съпоставяне с месец август 2021 година, когато е била 4,90 %, е намаляла с 0,83 %. С 519 по-малко са и записаните безработни, в съпоставяне със същия месец на предходната година.

Регистрираните безработни младежи до 29 година в това число са 362, а дълготрайно безработни /с над 12 месечна регистрация/ - 847.

Започналите работа през миналия месец са 188, като на примитивен пазар са 165 и 23 са устроени на субсидирани от Агенцията по заетостта работни места. Отпадналите от регистрация по разнообразни аргументи са 113 лица.

Обявите за работа все още са 112 за общо 263 свободни длъжности. Те обичайно са в производството на облекло, личен състав полагащ здравни грижи за хора и сектора на ресторантьорството и услугите, както и особено за този месец - в областта на образованието.

Дирекция „ Бюро по труда “ - Плевен продължава набирането на претенденти за професионално образование и основни компетентности в Българо-Германския център за професионално образование. За повече информация посетете уеб страницата на БГЦПО - Плевен, раздел „ Курсове “: Директива за птиците Българо-Германски център за професионално образование клон Плевен | курсове за професионално образование (bgcpo.bg).

По план „ Солидарност “, част от Оперативна програма „ РЧР “, към края на месец август 7 украински жители са почнали работа в района.

Актуална информация за оповестени свободни работни места, ограничения и стратегии в помощ на работодатели, курсове и образования можете да намерите на уеб страницата на Агенция по заетостта, на електронното табло в дирекцията, както и на фейсбук страница на бюрото: https://www.facebook.com/Дирекция-Бюро-по-труда-Плевен-105441275576789
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР