В края на краищата трябва да е този, който може

...
В края на краищата трябва да е този, който може
Коментари Харесай

Вигенин пред Дарик: Подкрепихме Рашидов, за да започне работа парламентът

В края на краищата би трябвало да е този, който може да бъде определен, в нашия случай, това е Вежди Рашидов, само че в тази обстановка стигнахме до това. Не е вдъхновяващ избор за множеството, изключително за нас, само че трябваше да дадем старт на Народно събрание. Спряхме се на този, който от позицията на възрастта си, имаше уважението и способноста да събере повече от 120 гласа.Това отговори заместник- ръководителят на Българска социалистическа партия на 48-я парламент Кристиан Вигенин на въпрос кой би трябвало да е ръководител на Народно събрание?

Според него не може да се приказва, че има победител.„ Вие видяхте, спечелилият има 1/4 от гласовете в Народно събрание и на ГЕРБ им лиши време да осъзнаят, че с 67 гласа не могат да претендират, че имат всичко и че би трябвало да търсят разговор и да вършат взаимни отстъпки, в случай че желаят да сасилата, която желае да води в този парламент. Не останах с усещане, че те бяха подготвени на това. Направихме сериозен компромис и го вършим, тъй като разбираме, че без ръководител на Народно събрание, нищо не може да се случи. Това води до безсмислие на самия парламент. Така че това е едната страна на нещата. Другата страна е обвързвана с това, че идва зима, към нас се води война, висока инфлация, в случай че ние като политическа групировка не разбираме, не можем да получим парите, които са милиарди за резистентност, в случай че не приемем законите по тях. Можем ли да лишим хората и страната от това, можем ли да стоим по какъв начин минималната заплата стои на едно равнище, инфлацията към този момент наближава близо 20%, попита Вигенин.

„ Разбирам, част от хората са разочаровани, че Българска социалистическа партия поддържа тази кандидатура. Нашите сътрудници от Политическа партия и Демократична България дори експлоатират и употребяват това против нас, може би под напора на страстите. Българска социалистическа партия за следващ път, въпреки и 25 народни представители, разсечееднакриза, която заплашваше политическата система като цяло “, сподели още той.

Според него не може да се приказва за политически компромис, а„ по-скоро за държавническо решение да стартира работа Народното събрание “

„ Искам да стане ясно, за необятния кръг хораняма разлика кое е Българска социалистическа партия, кое ГЕРБ, те виждат един парламент, който 3 дни не може да избере ръководител, карат се, най-после какво стана, воин се оказа едно куче пред Народното събрание. Би трябвало да светне алената лампичка на всеки един от нас. “

„ Да си призная, не виждам опция този парламент да сформира държавно управление, което да работи дейно “, съобщи Вигенин.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР