В края на годината ситуацията на капиталовите пазари в Централна

...
В края на годината ситуацията на капиталовите пазари в Централна
Коментари Харесай

Пазарите в Централна и Източна Европа през 2018 г.: Печеливши и губещи

В края на годината обстановката на финансовите пазари в Централна и Източна Европа ще бъде на двата полюса, защото евентуално ще забележим както сериозна агресия, по този начин и загуба на доверие от страна на вложителите. Освен външните фактори, които трансформират пазарите, още една основна причина оказва въздействие върху тях - правната рамка MiFID II, влезнала в действие през 2018 година

Припокриват ли се упованията и действителността година след въвеждането на финансовата регулация, която трябваше да възвърне стабилността в промишлеността? Именно на MiFiD II и районните финансови пазари ще бъде отдадена част от програмата по време на идния Investor Finance Forum , който ще се организира на 30 ноември в София.

Няколко образеца

Въпреки че украинският финансов пазар е измежду най-растящите през цялата 2018 година с прогрес от 80% за миналите 10 месеца, ликвидността и цялостната му инфраструктура са мощно влошени.

По данни на Международния валутен фонд от пролетта на предходната година, стопанската система в Украйна демонстрира признаци на възобновяване и предстоящ напредък. През 2017 година борсата там се показа най-добре в света с растеж от цели 80%. Неясен обаче остава произходът му.

" Силният растеж на локалния показател даже не е ясно от кое място идва, имайки поради представянето на актуалните му съставни елементи - едвам 7 на брой, а размерите и free float-ът са извънредно ниски ", разяснява за Invetsor.bg Надя Неделчева, началник на отдел " Управление на портфейли и разбори " в Карол Капитал Мениджмънт.

Сигнал за разтърсеното доверие на вложителите пък са внезапните промени в настроенията на турския пазар. Основният индикатор там отбелязва загуба с 22% за последните 10 месеца, а единствено през октомври показателят ISE 100 в Турция е намалял с 9,76%. Очаква се инфлацията да остане висока, а размерът на продажбите на дребно в страната през септември означи спад, невъобразим през последната година и половина.

Кои са печелившите и кои са губещите от въвеждането на MiFiD II - отговор на този въпрос очаквайте на 30 ноември по време на Investor Finance Forum , където ще бъде показан и целият разбор на доктор Магдалена Иванов a - forex редактор в Investor . bg , за положението на финансовите пазари в Централна и Източна Европа и резултата от MiFiD II върху развиването им.

 Снимка 391764

Money.bg е медиен сътрудник на събитието.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР